Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Νιγηρία: Ανήλικη καμικάζι σκόρπισε το θάνατο

Η επίθεση αυτοκτονίας έγινε στην Γκούτζμπα, στην πολιτεία Γιόμπε

nigiria epithesi

Ένα 12χρονο κορίτσι ανατίναξε την Τρίτη τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σε μια αγορά στην βορειοανατολική Νιγηρία, συμπαρασύροντας στον θάνατο εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας 30. Η επίθεση αυτοκτονίας έγινε στην Γκούτζμπα, στην πολιτεία Γιόμπε,την οποία κυρίευσε η Μπόκο Χαράμ το 2014.

Ο πατέρας ενός εκ των τραυματιών δήλωσε πως η μικρή μπήκε στην αγορά και κατευθύνθηκε προς το τμήμα των δημητριακών. Ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί ενώ βρισκόταν ανάμεσα στους εμπόρους και τους πελάτες.

Η επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε την επομένη άλλης του ιδίου είδους που πραγματοποιήθηκε από μια νεαρή καμικάζι σε σταθμό λεωφορείων που βρισκόταν δίπλα στην ιχθυαγορά του Μαϊντουγκούρι, που είναι η μεγαλύτερη πόλη της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Σε αυτήν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 50. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, ωστόσο οι επιθέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, από τις βιαιότητες της οποίας έχουν χάσει την ζωή τους περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι από το 2009, είχαν συχνά στόχο στο παρελθόν σταθμούς λεωφορείων και αγορές.

Η οργάνωση αυτή χρησιμοποιούσε επίσης συχνά πολύ νεαρούς ανθρώπους για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις της. Μια ένοπλη επιχείρηση που εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο η Νιγηρία με τη βοήθεια των γειτονικών της χωρών,της επέτρεψε να ξαναθέσει υπό τον έλεγχο των δυνάμεών της σχεδόν το σύνολο των περιοχών του βορειοανατολικού της τμήματος που ήλεγχε η ισλαμιστική οργάνωση. Ωστόσο οι επιθέσεις δεν σταμάτησαν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By