Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Νιγηρία: Επίθεση της Μπόκο Χαράμ με 25 νεκρούς

Πάνω από 200 άτομα έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ μόνο την περασμένη εβδομάδα

nigeria2

Η κατάσταση στη Νιγηρία φαίνεται να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, καθώς οι φανατικοί της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, επιδίδονται σχεδόν κάθε μέρα σε μία τρομοκρατική ενέργεια.

Στον μακάβριο κατάλογο προστέθηκαν σήμερα τουλάχιστον 25 νεκροί και 32 τραυματίες από βομβιστική επίθεση στην πόλη Ζαρία. Την επίθεση έκανε ένας βομβιστής αυτοκτονίας, και είχε στόχο ένα δημόσιο κτήριο της πόλης και τους υπαλλήλους που εργάζονταν σ” αυτό. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν οι μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων ήταν δάσκαλοι, οι οποίοι συνωστίζονταν σε μία ουρά έξω από το κτήριο σε αναζήτηση εργασίας.

Η σημερινή επίθεση έρχεται μία μέρα μετά την απόφαση του αρχηγού της αστυνομία της πρωτεύουσας να περιορίσει την αύξηση των επιθέσεων. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν περιορισμό του εμπορίου στους δρόμους και αύξηση των ομάδων ασφαλείας σε όλα τα τεμένη και τις εκκλησίες στην χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 200 άτομα έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ μόνο την περασμένη εβδομάδα σε διάφορες επιθέσεις σε όλη την χώρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By