Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Νιγηρία: Έριξαν βόμβα την ώρα της κηδείας- 36 νεκροί

Νόμιζαν ότι ήταν μαχητές ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ

nigeria-bomb

 

Τουλάχιστον 36 άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη όταν ένα στρατιωτικό αεροσκάφος έριξε μια βόμβα κατά τη διάρκεια κηδείας σε ένα χωριό που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Νίγηρα, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση της χώρας αυτής.

Ο αντιδήμαρχος της περιοχής όπου συνέβη το περιστατικό επέρριψε ευθύνες στη νιγηριανή πολεμική αεροπορία. Όπως εικάζεται, το πλήρωμα του αεροσκάφους έκανε ένα μοιραίο λάθος, υποθέτοντας ότι οι κάτοικοι του χωριού Αμπαντάμ που είχαν συγκεντρωθεί για τη νεκρώσιμη ακολουθία ήταν μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές από το Μπόσο, μια κοντινή πόλη.

«Χθες… ένα αγνώστων στοιχείων αεροσκάφος έριξε μια βόμβα στο χωριό Αμπαντάμ του Νίγηρα… κι ενώ κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί κοντά σε ένα τέμενος» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση και μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Ο μέχρι τώρα απολογισμός των θυμάτων είναι 36 νεκροί και 24 τραυματίες». Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. «Δύο αεροπλάνα πέταξαν πάνω από το Αμπαντάμ την Τρίτη το απόγευμα. Κατά την άποψή μου, με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα τους, ανήκαν στη Νιγηρία», δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Αμπαντάμ, Γιουράμ Αρί μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Labari.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By