Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Νικολούδης: Όχι στη δημοσιοποίηση της λίστας

Μετά από άτυπη ενημέρωση τονίζεται πως «Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μητρόπουλου είναι σε γνώση του Παναγιώτη Ε. Νικολούδη»

nikoloudis

«Ωστόσο», συνεχίζει, «αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αφορούν το υπουργείο, δεδομένου ότι αναφέρονται σε προγενέστερο χρόνο που δεν υφίστατο υπουργός Επικρατείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και ως εκ τούτου ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παναγιώτης Νικολούδης δεν μπορεί να κάνει καμία δήλωση επ’ αυτού».

Όπως σημειώνεται, «τη λίστα “Νικολούδη” – όπως έχει επικρατήσει να αποκαλείται η λίστα που κατήρτισε ως πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης ο σημερινός υπουργός Επικρατείας, κ. Παναγιώτης Νικολούδης – εξακολουθεί να διαχειρίζεται η Αρχή».

Σύμφωνα με το non paper, «η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει, περίπου, 85.000 υποθέσεις ύποπτες για φοροδιαφυγή, που αφορούν καταθέσεις και εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 200.000, η κάθε μία».

«Η Αρχή δεσμεύεται για τη μη δημοσιοποίηση τους από το απόρρητο. Ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών διαθέτει πληρέστερες και πιο ενημερωμένες λίστες με πολύ περισσότερες υποθέσεις», καταλήγει η πλευρά του κ. Νικολούδη.

(Visited 1 times, 1 visits today)