Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Νίκος Τόσκας: «Η Αστυνομία επέδειξε αυτοσυγκράτηση»

Στην αυτσυγκράτηση της Αστυνομίας αναφέρθηκε ο Νίκος Τόσκας όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης των αγροτών

toskas

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωσε  στη «Real News» ότι οι αστυνομικοί ενήργησαν σύμφωνα με σχέδιο, επέδειξαν αυτοσυγκράτηση, δεν αντιμετώπισαν τους αγρότες ως εχθρούς, αναφορικά με τα παναγροτικά συλλαλητήρια της Παρασκευής και του Σαββάτου στην Αθήνα.

Παράλληλα, έκανε λόγο για εμφανή έλλειψη ενιαίου συντονιστικού κέντρου, που επέτρεψε ενέργειες είτε ανεξέλεγκτες είτε καθοδηγούμενες από ακροδεξιούς κύκλους.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναγνώρισε τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι αγρότες λόγω της συσσώρευσης των στρεβλώσεων από την «έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού στην αγροτική πολιτική», και «κάποιων υποκινήσεων» αλλά εστιάζει το πρόβλημα «στην κακή αντίληψη της πραγματικότητας περί των ουσιαστικών αναγκών και των προοπτικών της χώρας μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη πρόθεση κάποιων να φέρουν σε αντιπαράθεση την Αστυνομία με τα κινήματα, διευκρίνισε: «Ο ρόλος μας δεν είναι να έρθουμε αντιμέτωποι με ομάδες αλλά να αφήσουμε την κοινωνική εξέλιξη των διαφόρων ομάδων, γιατί τα διάφορα κινήματα και τα διάφορα κόμματα είναι προϊόντα ανάγκης και μόνον τότε επιτυγχάνουν». Άλλωστε, τόνισε, «ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι ούτε πρέπει να είναι ο κυματοθραύστης ή ο καταλύτης πολιτικών εξελίξεων».

Ο κ. Τόσκας εξέφρασε συμπάθεια προς τις κινητοποιήσεις των αγροτών, σημειώνοντας ότι παράλληλα απαιτείται και «ρεαλισμός στη σκέψη ως προς τις οικονομικές δυνατότητες».

Αναφερόμενος στη γενικότερη δραστηριότητα των αστυνομικών, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι βρίσκονται σε ένταση και συχνά φθάνουν στα όρια της εξάντλησης, «τρέχοντας από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη να αντιμετωπίσουν θέματα τάξης αλλά και τα προσφυγικά προβλήματα στα νησιά, με πειθαρχία και σοβαρότητα, χαρακτηριστικά που εκτιμά η κοινωνία».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By