Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Νομοσχέδιο – σταθμός: Η Νέα Υόρκη θέλει να απαγορέψει την εξόρυξη bitcoin

Αν «περάσει» το νομοσχέδιο η Νέα Υόρκη θα είναι η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που θα απαγορεύσει την τεχνολογία blockchain

Νομοθέτες στη Νέα Υόρκη πέρασαν νομοσχέδιο για την απαγόρευση της εξόρυξης καινούργιων Bitcoin. Το νομοσχέδιο τώρα κατατίθεται στο γραφείο της κυβερνήτριας Kathy Hochul, που μπορεί να το προσυπογράψει ή να ασκήσει βέτο.

Αν το προσυπογράψει, η Νέα Υόρκη θα είναι η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που θα απαγορεύσει την τεχνολογία blockchain. Όπως ανέφεραν πρόσωπα με γνώση των εξελίξεων, αυτό θα αποτελούσε ντόμινο σε όλες τις ΗΠΑ, που αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια βιομηχανία εξόρυξης bitcoin, με ποσοστό 38%.

Το νομοσχέδιο της Νέας Υόρκης, είχε περάσει τον περασμένο Απρίλιο από τη Συνέλευση της Πολιτείας, πριν πάει στη Γερουσία και προβλέπει μορατόριουμ δύο ετών σε ορισμένες δραστηριότητες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιούν μεθόδους ελέγχου ταυτότητας για την επικύρωση συναλλαγών blockchain.

Η εξόρυξη απαιτεί εξελιγμένο εξοπλισμό και πολλή ηλεκτρική ενέργεια και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία bitcoin. Το Ethereum απαιτεί σε μια λιγότερο ενεργοβόρα διαδικασία, αλλά θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί αυτήν τη μέθοδο για τουλάχιστον μερικούς μήνες ακόμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By