Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Non paper της κυβέρνησης κατά δημοσιογράφων, εφημερίδων και πολιτικών αντιπάλων για την Αίγινα

Ανακοίνωση με βαριές εκφράσεις και ατάκες του στιλ: «Και άλλοι χρεοκόπησαν αλλά δεν έκαναν και έτσι».

tsipras2

Με non paper η κυβέρνηση συνεχίζει τον κύκλο αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει σχετικά με την τραγωδία στην Αίγινα. Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγάλει ανακοίνωση που τα έβαζε με διάφορους δημοσιογράφους που επιτέθηκαν στο Θοδωρή Δρίτσα, και στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση.

Ο τίτλος είναι «Όταν η δημοσιογραφική αλητεία συναντά την πολιτική απόγνωση της διαπλοκής και των φερέφωνών της» και από μόνος του προκαταλαμβάνει τον αναγνώστη για το τι θα ακολουθήσει.

Η ανακοίνωση ξεκινάει ως εξής: «Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς ότι ένα τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 4 συνανθρώπων μας, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης. Και όμως έγινε. Και όχι μόνο από περιθωριακά έντυπα και ιστοσελίδες αλλά από δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους και ΜΜΕ».

Και συνεχίζει με ονοματεπώνυμα: «Ο αυτόεξευτελισμός είναι δικαίωμα και του κ. Άρη Πορτοσάλτε και του κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Δεν πρόκειται να τους το στερήσουμε σε καμία περίπτωση. Όσο για την εφημερίδα «Τα Νέα» που σήμερα έσπευσε να προβάλλει με πρωτοσέλιδο ένα γεμάτο υπόνοιες ρεπορτάζ για φήμες που δήθεν ξεκινούν από τις παραλίες της Αίγινας, τι να πούμε; Και άλλοι χρεοκόπησαν αλλά δεν έκαναν και έτσι».

Για το τέλος υπάρχει και υστερόγραφο: «ΥΓ: Ευχαριστούμε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα υπονοούμενα όσο και για την ευθεία επίθεση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα. Όσο ξεπερνάτε τα όρια της χυδαιότητας τόσο περισσότερο ευδιάκριτο γίνεται στους πολίτες το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκείτε».

Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ηια «άθλιες αναρτήσεις» των δημοσιογράφων Άρη Πορτοσάλτε και ο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

«Η λάσπη και η εμπάθεια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση δεν είναι κάτι καινούριο. Σε όλα όμως υπάρχει ένα όριο, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Μετά τα συκοφαντικά δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου για την τραγωδία στην Αίγινα, σήμερα είδαν το φως και άθλιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιογράφων, όπως ο Α. Πορτοσάλτε και ο Μπ. Παπαπαναγιώτου, για να μας αποδείξουν ότι το βαρέλι της συκοφαντίας δεν έχει πάτο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του κόμματος.

Protothema.gr

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By