Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Nord Stream2: Τη διακοπή της κατασκευής του στη Βαλτική Θάλασσα ζητά ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας

Την άμεση διακοπή της κατασκευής του αγωγού Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα και αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ζητά ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιχάλ.

«Εάν τεθεί σε λειτουργία ο αγωγός Nord Stream 2, η Ρωσία επιτυγχάνει υψηλότερα έσοδα, με τα οποία η Μόσχα χρηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, την επιθετικότητά της εναντίον της Ουκρανίας. Πρέπει να διακοπεί η κατασκευή του. Με τον αγωγό, η Ευρώπη ενισχύει τη ρωσική επιθετικότητα. Αυτό δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον της ΕΕ», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιχάλ σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt» .

Ο Σμιχάλ αναμένει από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει τη στρατηγική της για τη Ρωσία, «να στείλει ένα αποφασιστικό και ομόφωνο μήνυμα στη Μόσχα. Οι κυρώσεις κατά της Μόσχας δεν πρέπει μόνο να παραταθούν, αλλά μάλλον να γίνουν σαφέστερες, αποφασιστικές και, πρωτίστως, αυστηρότερες στο μέλλον», τόνισε.

Ο ουκρανός πρωθυπουργός υπερασπίστηκε επίσης την δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος χαρακτήρισε «δολοφόνο» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι η Ουκρανία πρέπει ανθίσταται στην ρωσική επίθεση εδώ και επτά χρόνια, η οποία εν τω μεταξύ κόστισε τη ζωή περισσότερων των 10.000 ανθρώπων, το μόνο που μπορώ να πω είνααι ότι υποστηρίζω τη διατύπωση του Τζο Μπάιντεν».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By