Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Norman Atlantic: Επιστρέψει στην Αθήνα ο τελευταίος Έλληνας τραυματίας

Βρισκόταν σε νοσοκομείο της Απουλίας

norman-atlantic-5

Ο Πέτρος Λιανός, ο τελευταίος Έλληνας τραυματίας της ναυτικής τραγωδίας του πλοίου Νοrman Atlantic που βρισκόταν σε νοσοκομείο της Απουλίας, επιστρέφει σήμερα αεροπορικώς στην Αθήνα από το Μπρίντεζι μέσω Ρώμης.

Εν τω μεταξύ, οι πυροσβέστες ανέβηκαν και πάλι σήμερα στο πλοίο, στο αμπάρι του οποίου συνεχίζουν να εντοπίζονται εστίες φωτιάς και σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ για την ολική κατάσβεση μπορεί να χρειασθούν ακόμη και εβδομάδες.

Αύριο, το πλοίο πιθανόν να μετακινηθεί λίγο πιο κοντά στην αποβάθρα, για να μπορέσει να αγκυροβολήσει με μεγαλύτερη σταθερότητα.

Οι ιταλικές αρχές επαναλαμβάνουν ότι η μεταφορά του Norman Atlantic στο Μπάρι θα αποφασιστεί μόνον αν κριθεί ότι πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις ασφαλείας.

Εξάλλου, η νεκροψία των σορών των εννέα θυμάτων, που έχουν μεταφερθεί στο Μπάρι, αναβλήθηκε για την Δευτέρα, ώστε να ολοκληρωθούν οι επιβεβλημένες επαφές της ιταλικής δικαιοσύνης με σειρά ξένων πρεσβειών.

Τέλος, η ιταλική ένωση καταναλωτών Codacons αποφάσισε να πάρει μέρος στη δίκη του Norman Atlantic, όταν αυτή οριστεί, «για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα και το δίκιο των επιβατών».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By