Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Norman Atlantic: Έσβησαν όλες οι πυρκαγιές

 Η θερμοκρστο εσωτερικό του πλοίου, στο τρίτο επίπεδο, έχει μειωθεί στους 21 βαθμούς

norman atlantic4

Οι Ιταλοί πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν όλες τις πυρκαγιές στο πλοίο Norman Atlantic, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Μπρίντιζι.

Σήμερα μπόρεσαν να ανοίξουν πλαϊνές πόρτες του καραβιού και οι πυροσβέστες έθεσαν σε λειτουργία ειδικές μηχανές απορρόφησης καπνού. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότιασία η θερμοκρστο εσωτερικό του πλοίου, στο τρίτο επίπεδο, έχει μειωθεί στους 21 βαθμούς, με σημαντική αύξηση του οξυγόνου.

Η κύρια πόρτα που έχει ανοίξει, διαμέσου της οποίας έχουν προωθηθεί οι μηχανές απορρόφησης, βρίσκεται στο σημείο στο οποίο έχει τοποθετηθεί το γράμμα Ν από την ναυλώτρια εταιρεία ΑΝΕΚ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των πυροσβεστών του Μπρίντιζι, Μικέλε Αντζιούλι, «βάσει των τελευταίων αυτών εξελίξεων οι όλες διαδικασίες μπορεί να επιταχυνθούν και να μπορέσουν να εισέλθουν και πάλι στο Norman Atlantic οι εισαγγελείς και οι πραγματογνώμονες του Μπάρι, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Σημειώνεται ότι η ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντελ Μετζοτζιόρνο δημοσιεύει σήμερα μαρτυρία 16χρονου Αφγανού μετανάστη, χωρίς να αναφέρει τα στοιχεία του, ο οποίος διηγείται ότι κατάφερε να σωθεί από την τραγωδία του Norman Atlantic, αλλά είδε πολλούς άλλους μετανάστες να χάνουν την ζωή τους από την πυρκαγιά στο γκαράζ. «Συνολικά, ήμασταν τουλάχιστον δέκα», αναφέρει ο διασωθείς στην ιταλική εφημερίδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By