Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Norman Atlantic: Στην Ιταλία συγγενείς των Ελλήνων αγνοουμένων

Το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών ξεκίνησε έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών της πυρκαγιάς

norman-atlantic-2

Στην Ιταλία βρίσκονται συγγενείς των εννέα Ελλήνων αγνοουμένων του «Norman Atlantic». Με τη βοήθεια του εκπροσώπου της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη, ήρθαν σε επαφή με τις νομαρχίες του Μπάρι, του Μπρίντιζι και του Λέτσε, που διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες τραυματίες στα νοσοκομεία της Απουλίας.

Αργότερα είναι πιθανό να επιτραπεί στους συγγενείς να προσεγγίσουν το «Norman Atlantic», που βρίσκεται στο Λιμάνι του Μπρίντιζι, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να ανέβουν.

Οι ιταλικές εισαγγελικές Αρχές εισήλθαν και πάλι σήμερα στο πλοίο. Αν εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία τους, θα μπορέσει να ανοίξει το γκαράζ και να εξακριβωθεί αν υπάρχουν, μέσα σε αυτό, νεκροί μετανάστες ή οδηγοί φορτηγών.

Υπάρχουν, ωστόσο, ακόμη εστίες πυρκαγιάς και ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι δήλωσε ότι «για να μπορέσει να ανοίξει το γκαράζ του Norman μπορεί να χρειασθούν ακόμη και αρκετές ημέρες».

Εν τω μεταξύ, το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών ξεκίνησε έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, αναμένεται να αφιχθεί το απόγευμα στο Μπρίντιζι και επιτροπή Ελλήνων εμπειρογνωμόνων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By