Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Νορβηγική εταιρεία επιβάλει υποχρεωτική παρουσία δύο ατόμων στο πιλοτήριο

Με αφορμή την τραγική είδηση ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 ευθύνεται για την συντριβή αεροσκάφους

pilotos-aerosynodos-660

Μετά το τραγικό γεγονός της συντριβής του αεροσκάφους της Germanwings, που μετέφερε 150 άτομα, από τον συγκυβερνήτη της πτήσης στις Γαλλικές Άλπεις, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Norwegian Air Shuttle, αποφάσισε να επιβάλει την υποχρεωτική παρουσία δύο προσώπων μέσα στο πιλοτήριο.

«Όταν ένας από τους παρόντες στο πιλοτήριο βγαίνει έξω, θα πρέπει στο εξής να υπάρχουν δύο πρόσωπα μέσα σ” αυτό», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος πτήσεων της νορβηγικής εταιρείας, Τόμας Χεστάμερ. Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιθανότατα από την Παρασκευή.

«Το συζητούσαμε από καιρό αλλά το γεγονός αυτό επιτάχυνε τις αποφάσεις μας», εξήγησε ο κ. Χεστάμερ.

Τα νέα μέτρα θα υποβληθούν προς εξέταση στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Νορβηγίας. «Αναμένω ότι θα αρχίσει να εφαρμόζεται από αύριο», είπε το στέλεχος της Norwegian, της τρίτης σε μέγεθος ευρωπαϊκής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Η Norwegian Air Shuttle ιδρύθηκε το 1993 και μέχρι σήμερα κανένα αεροσκάφος της δεν έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο δυστύχημα.

Οι λόγοι για τους οποίους ο Γερμανός συγκυβερνήτης τη Α320 οδήγησε το αεροσκάφος στον όλεθρο παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Οι Γάλλοι ερευνητές της υπόθεσης και το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, πάντως, δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να υποδεικνύει ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By