Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Ασθενείς με Covid έφυγαν μόνοι τους – Καπραβέλος: «Μας βρίζουν, θα γίνουμε Ρουμανία»

«Άγρια» ήταν η νύχτα στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου σπεύδουν εντατικολόγοι από την Αθήνα προκειμένου να ανοίξουν κι άλλες ΜΕΘ. Επειδή δεν υπήρχαν κρεβάτια, πάνω από 60 ασθενείς με Covid-19 έφυγαν μόνοι τους (!), με τον Νίκο Καπραβέλο να περιγράφει με δραματικούς τόνους τα όσα ζούμε.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς την Τρίτη (09.11.2021) στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης που εφημέρευε πήγαν 105 ασθενείς με Covid-19. Μόνο που δεν έμειναν όλοι στο νοσοκομείο αλλά μόνο οι 44 απ’ αυτούς όπως αποκάλυψε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος!

Από τα 105 περιστατικά Covid-19, μόνο τα 44 που κρίθηκαν πιο σοβαρά παρέμειναν στο νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι 61 ασθενείς με κορονοϊό, έφυγαν μόνοι τους (!) γιατί δεν υπήρχε κρεβάτι για να μείνουν! Όπως είπε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, στο νοσοκομείο υπάρχουν και τέσσερις διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

«Έφυγαν μόνοι τους, πήγαν σπίτι τους, θα πάνε στην επόμενη εφημερία, στο επόμενο νοσοκομείο» είπε ο Νίκος Καπραβέλος για τους ασθενείς με κορονοϊό που δεν μπόρεσαν να μείνουν στο νοσοκομείο. Αποκάλυψε δε ότι ο κόσμος έχει χάσει την υπομονή του και «μας βρίζουν κι έχουν δίκιο» εξαιτίας της τεράστιας αναμονής, αφού οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου έχουν φτάσει στα όριά τους.

Ερωτηθείς για παλιότερη δήλωσή πως ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνεται επιλογή ασθενών, ήταν ακόμη πιο δραματικός. Αυτό το σημείο έχει ξεπεραστεί. Τώρα, είπε, είμαστε «κλειστόν λόγω πληρότητας. Τώρα πια δεν έχουμε επιλογή».

«Εσείς βλέπετε την τεράστια διασπορά στην κοινότητα από τα κρούσματα, εμείς από τα νοσοκομεία» συμπλήρωσε ο Νίκος Καπραβέλος, σημειώνοντας πως ανάμεσα στους ασθενείς που πήγαν τα ξημερώματα στο νοσοκομείο ήταν, σε ποσοστό 15-20% και εμβολιασμένοι, οι οποίοι δεν είχαν προλάβει να κάνουν την τρίτη δόση γιατί δεν έχει συμπληρωθεί το εξάμηνο.

Αναφέρθηκε επίσης σε περίπτωση ζευγαριού, με την 58χρονη γυναίκα διασωληνωμένη και τον 60χρονο σύζυγό της να χάνει τη ζωή του.

«Θα γίνουμε Ρουμανία με ασθενείς στα πάρκινγκ»
Κατά τον ίδιο, «είμαστε σε φάση έξαρση της πανδημίας». Χαρακτήρισε τον κορονοϊό «θανατηφόρο μάστιγα» και σημείωσε ότι παγκοσμίως η μόνη λύση είναι η υποχρεωτική χρήση του εμβολίου. Προειδοποίησε δε ότι «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα είναι μονόδρομος το lockdown».

Κι αν κάποτε φοβόμασταν το Μπέργκαμο, τώρα ο μεγάλος φόβος είναι να δούμε και στην Ελλάδα εικόνες όπως στη Ρουμανία, με ασθενείς να μένουν στα πάρκινγκ των νοσοκομείων και να τους χορηγείται εκεί οξυγόνο γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια να τους φιλοξενήσουν. Ο Νίκος Καπραβέλος δεν το απέκλεισε.

«Θα φτάσουμε να είμαστε σαν τη Ρουμανία με ανθρώπους στα αυτοκίνητα με οξυγόνο», τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος, που ζήτησε αποφασιστικά μέτρα γιατί αλλιώς «δεν θα έχουμε που να βάλουμε τους ασθενείς».

Σημείωσε δε ότι υπάρχουν κι άλλοι ασθενείς, που δεν νοσούν από Covid, που πρέπει να διασωληνωθούν αλλά «δεν έχουμε κρεβάτι».

By