Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Νοσοκομείο Βόλου: «Μαύρη» Δευτέρα με έξι θανάτους – Με κορωνοϊό και ο δήμαρχος Σκιάθου

Δραματική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Βόλου που ξημέρωσε με έξι νέες θανάτους, ενώ οι 110 ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές Covid έχουν φρακάρει εντελώς την λειτουργία του.

Το βράδυ της Κυριακής αναζητούνταν λύση, όταν γύρω στις 7 το απόγευμα οι ασθενείς ήταν 100 και δεν υπήρχαν άλλα κρεβάτια και ο γιατρός βάρδιας έψαχνε απεγνωσμένα λύση και απαντήσεις από τη διοίκηση του Νοσοκομείου για τη διαχείριση της κρίσης.

Το προφίλ των θανόντων πολιτών σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι ένας άνδρας ηλικίας 83 ετών και δυο γυναίκες ηλικίας 94 και 87 ετών, όλοι ανεμβολίαστοι. Επίσης κατέληξαν ένας ιερέας 67χρονος, ο οποίος ήταν εμβολιασμένος, αλλά νοσηλευόταν σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ covid, 73χρονη γυναίκα η οποία ήταν ανεμβολίαστη και τέλος ακόμα ένας 65χρονος ανεμβολίαστος που έφυγε σήμερα τα ξημερώματα, χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Στο Νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύονται σήμερα συνολικά 110 ασθενείς εκ των οποίων οι 10 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ και άλλοι 5 εκτός ΜΕΘ, ενώ το οξυγόνο δεν επαρκεί πλέον για όλους.

Την ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το νοσοκομείο του Βόλου περιέγραψε πριν λίγο στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, διευθυντής της Νευροχειρουργικής, Νίκος Χαυτούρας, σημειώνοντας:

«Το Νοσοκομείο έχει κλείσει. Χάθηκε και το ταβάνι. Σήμερα νοσηλεύονται 110 ασθενείς, στις κλινικές Covid, 10 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στην ΜΕΘ πολλοί βαριά και άλλοι 5 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Το οξυγόνο δεν επαρκεί. Οι προδιαγραφές για ο Νοσοκομείο ήταν εντελώς διαφορετικές από τις καταστάσεις πανδημίας που βιώνουμε σήμερα.

Κάτι πρέπει να γίνει. Εδώ και δύο εβδομάδες φωνάζουμε και επισημαίνουμε τον κίνδυνο, αλλά ούτε μία μετακίνηση δεν έχει γίνει για να ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό, το οποίο παλεύει με την κόπωση και την αυπνία», είπε και πρόσθεσε:

«Ελπίζουμε ότι η αυριανή επίσκεψη της αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα θα δώσει μια λύση για να σώσουμε λίγο κόσμο. Αν δεν υπάρχει άλλη λύση ας επιστρατεύσει τους ιδιώτες. Ας πάρει την απόφαση να μεταφερθούν αλλού, ας φέρει πλωτό νοσοκομείο. Επαναλαμβάνω η κατάσταση είναι τραγική. Το Νοσοκομείο έχει κλείσει».

Αναφορικά με τη διασπορά κορωνοϊού σε ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής, ο κ. Χαυτούρας τόνισε ότι δεν του προξενεί εντύπωση, από την στιγμή που δεν υπάρχει έλεγχος των ανθρώπων που εισέρχονται είτε ως συνοδοί είτε ως επισκέπτες, ενώ επιστρέφοντας στην ιατρική λειτουργία συμπλήρωσε ότι «σήμερα στην Νευροχειρουγική έχω τρεις διασωληνωμένους από άλλες παθήσεις και αυτό εκτός ΜΕΘ.

Αυτό λέει κάτι; Θα δοθεί ικανοποιητική και επαρκής απάντηση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας; Περιμένουμε και αναμένουμε τι θα πει αύριο η κ. Υπουργός».

Με κορωνοϊό ο Δήμαρχος Σκιάθου
Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε σήμερα το πρωί και ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό μέσα από δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης. Είναι εμβολιασμένος και τα συμπτώματα δεν είναι βαριά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By