Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Νουαγιέ: Χρειάζεται ένεση κεφαλαίων στις τράπεζες πριν το φθινόπωρο

Να υπάρξει άμεσα μια αρχική ένεση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες, πριν τα stress tests του φθινοπώρου, ζητά ο Κριστιάν Νουαγιέ

nouagie610_280014

Το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ τάσσεται κατά της ιδέας να ζητηθεί από τους μεγάλους πελάτες των τραπεζών να συνεισφέρουν στην ανακεφαλαιοποίηση, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Να υπάρξει άμεσα μια αρχική ένεση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες, πριν τα stress tests του φθινοπώρου, ζητά το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ, με συνέντευξή του στη Le Monde, μεταδίδει το Reuters.

Μια τέτοια κίνηση «θα ήταν προτιμότερη για να σταθεροποιηθεί ο κλάδος» ανέφερε στη συνέντευξη.

Ο κ. Νουαγιέ δήλωσε επίσης πως τάσσεται κατά της ιδέας να ζητηθεί από τους μεγάλους πελάτες των τραπεζών να συνεισφέρουν στην ανακεφαλαιοποίηση –όπως συνέβη στην Κύπρο- αφού οι περισσότεροι από τους πελάτες στην περίπτωση της Ελλάδας είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

«Τη θέση μου συμμερίζονται πολλοί από τους διοικητές του συμβουλίου», σημείωσε, προσθέτοντας πως η αποσαφήνιση του ζητήματος αυτού «θα ευνοήσει την επιστροφή της εμπιστοσύνης και θα φέρει πίσω ένα μεγάλο μέρος των 90 δισ. ευρώ που έχουν φύγει από την Ελλάδα από το 2010».

(Visited 1 times, 1 visits today)