Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Novartis : Τι ζητούν οι εισαγγελείς από τις αμερικανικές αρχές

Νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, άγνωστα μέχρι σήμερα στις ελληνικές αρχές, αναζητούν οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, οι οποίοι διενεργούν την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς γύρω από την επίμαχη υπόθεση.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελείς, οι οποίοι ερευνούν όλες τις πτυχές της υπόθεσης πέρα από τις καταθέσεις των μαρτύρων αναζητούν έγγραφα και άλλα στοιχεία από οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα εντός η εκτός Ελλάδος.

Δείτε επίσης: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις στο Κτηματολόγιο
Μετά από σχετικό αίτημα της επιτροπής της Βουλής οι εισαγγελείς διαβιβάζουν τα υπόλοιπα αντίγραφα της δικογραφίας για να συσχετιστούν στο φάκελο που σχηματίζεται στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μεταξύ των εγγράφων περιλαμβάνεται στη δικογραφία και έγγραφο των δυο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Με το έγγραφο τους ζητούν να τους γνωστοποιήσουν όσο το δυνατό συντομότερα αν για την υπόθεση αυτή έχουν εξεταστεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες οι τρεις προστατευόμενοι στην Ελλάδα μάρτυρες εκ των οποίων ο ένας έπαψε να είναι σε καθεστώς προστασίας και σε καταφατική περίπτωση να αποσταλούν αντίγραφα των καταθέσεων τους καθώς και να τους ενημερώσουν αν από τις καταθέσεις αυτές αποκόμισαν βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας χρηματικά οφέλη και ποια ή αν προσδοκούσαν βασικώς τέτοια οφέλη.

Επιπλέον ζητούν από τις αρχές των Η.Π.Α να τους γνωρίσουν αν έχουν εξεταστεί για την ίδια υπόθεση άλλοι μάρτυρες εκτός των ανωτέρω και σε θετική περίπτωση να τους στείλουν αντίγραφα των καταθέσεων αυτών. Τέλος να τους ενημερώσουν για την πορεία των ερευνών τους και ειδικότερα αν αυτή έχει περατωθεί και σε θετική περίπτωση ποιο είναι το αποτέλεσμα της.

Στο μεταξύ σήμερα κατέθεσε επί δύο ώρες για την υπόθεση αυτή στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By