Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Ντάισελμπλουμ: «Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις»

«Είναι σημαντικό η χώρα να συνεχίσει στον δρόμο της ανάπτυξης»

eurogroup daiselblum fosphotos

Προσερχόμενος στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, ο πρόεδρος του Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα του η Ελλάδα να παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, η χώρα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη και έχει πρωτογενές πλεόνασμα για αυτό και -όπως τόνισε- «είναι σημαντικό να συνεχίσει αυτό το μονοπάτι», αλλά το πώς και το υπό ποιες συνθήκες είναι υπό συζήτηση.

«Θα καλωσορίσουμε τον Έλληνα υπουργό και θα ακούσουμε το σχέδιο του και θα εξετάσουμε σε ποια βάση μπορούμε να συνεχίσουμε επισήμως την βοήθεια που δίνουμε. Το πρώτο που θα εξετάσουμε είναι πως θα συνεχίσει το πρόγραμμα, θέλουμε να ακούσουμε και να ξεκινήσουμε τις συνομιλίες μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε πως δεν περιμένει σήμερα ένα αποτέλεσμα για την Ελλάδα, αλλά ότι είναι μια αρχή για τις συζητήσεις, τονίζοντας πως υπάρχει και άλλο Eurogroup την Δευτέρα.

«Θα ακούσουμε τους Έλληνες, είμαστε ανοιχτοί στις ιδέες τους και αυτή θα είναι και η εκκίνηση των ομιλιών, είναι ακόμα σε πρόγραμμα, άρα αυτή θα είναι το σημείο εκκίνησης, θα ακούσουμε τις ιδέες και τις επιθυμίες τους και θα έπειτα θα μιλήσουμε», είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Δεν περιμένω κάποιο αποτέλεσμα σήμερα, σήμερα είναι η εκκίνηση και θα κινηθούμε βήμα βήμα στο Eurogroup της Δευτέρας», πρόσθεσε.

By