Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Νταβός: Από τους τελευταίους η Ελλάδα σε αγορά εργασίας και σταθερότητα

Στο Νταβός παρουσιάστηκε μία έκθεση με αρνητικά στοιχεία για την Ελλάδα

ntavos

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός παρουσιάστηκε μια έκθεση με ιδιαίτερα αρνητικά στοιχεία για την Ελλάδα.

Η έκθεση «Best Countries», που βασίστηκε σε έρευνα που διεξήγαγαν το US News & World Report, το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και η συμβουλευτική εταιρία BAV Consulting, παρουσίασε τις «βαθμολογίες» συνολικά 60 χωρών και η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση, ενώ ανησυχητικές είναι οι «επιδόσεις» της χώρας μας σε συγκεκριμένους τομείς.

Η έρευνα, που έγινε σε 60 χώρες σε 24 κατηγορίες, τοποθετεί στην πρώτη θέση της λίστας τη Γερμανία, ενώ ακολουθούν ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, η Ελλάδα εισήλθε σε ύφεση το 2009 και πως η παγκόσμια οικονομική πτώση αποκάλυψε χρόνια ελλείμματος στη χώρα και το ΔΝΤ και κυβερνήσεις της ευρωζώνης παρείχαν πακέτα βοήθειας που συνδέονται με αυστηρά μέτρα λιτότητας.

Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί η επίδοση της Ελλάδας σε επιμέρους κατηγορίες όπως εκείνη που αφορά στο πόσο ανοιχτή είναι μια χώρα προς τις επιχειρήσεις.

Σε αυτήν την κατηγορία η Ελλάδα βρίσκεται στην 50η θέση. Υπάρχουν, όμως και δύο υποκατηγορίες στις οποίες η Ελλάδα πήρε 0 στη βαθμολογία. Πρόκειται για την οικονομική σταθερότητα και στην αγορά εργασίας.

Σε άλλους ωστόσο τομείς όπως η φυσική ομορφιά, το καλό κλίμα, η πλούσια ιστορία και τα πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα η Ελλάδα συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία.

Οι «επιδόσεις» της Ελλάδας

davos neo tgs

(Visited 1 times, 1 visits today)
By