Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Νταβούτογλου: Δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε προσβολή σε βάρος της «τιμής» του προέδρου Ερντογάν

Τι αναφέρει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας

erdogandavutoglu

Η Τουρκία δεν πρόκειται να ανεχτεί οποιαδήποτε προσβολή σε βάρος της «τιμής» του προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου αναφορικά με τη σάτιρα που προβάλλεται σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης με «στόχο» τον τούρκο πρόεδρο.

Ο κ. Νταβούτογλου τόνισε πως κάθε προσβολή σε βάρος του κ. Ερντογάν ισοδυναμεί με προσβολή της τιμής του τουρκικού λαού, και δεν πρόκειται να περάσει χωρίς «απάντηση».

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Άγκυρα κάλεσε τον γερμανό πρεσβευτή ώστε να διαμαρτυρηθεί για ένα σατιρικό τραγούδι που προβλήθηκε σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό. Η κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης προκάλεσε την έντονη ενόχληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Λίγες μέρες αργότερα, η υπόθεση έλαβε νέες διαστάσεις όταν ένας γερμανός κωμικός απήγγειλε προσβλητικό τραγούδι σε βάρος του κ. Ερντογάν σε έναν άλλο γερμανικό σταθμό.

Ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι συζήτησε το θέμα του ποιήματος με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και χαιρέτισε ανακοίνωση του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ ο οποίος τη Δευτέρα σημείωσε πως η σάτιρα «δεν είναι χωρίς όρια».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By