Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Ντε Γκίντος: Στόχος μας η επιστροφή Ελλάδας στην ανάπτυξη

«Κανένας δεν εύχεται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι κανονισμοί»

DE GUINTOS

Στόχος του Eurogroup είναι «η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη» και η Αθήνα, η οποία έχει πραγματοποιήσει μία «τεράστια προσπάθεια» θα πρέπει να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας, Λουίς Ντε Γκίντος.

«Κανένας δεν εύχεται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι κανονισμοί», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

«Αυτό περιλαμβάνει μία λίστα από μεταρρυθμίσεις τις οποίες είμαστε έτοιμοι να αναλύσουμε με ευελιξία. Στόχος του Eurogroup είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη», είπε ο κ. Ντε Γκίντος.

«Η Ελλάδα έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια, αλλά αυτό που απομένει να πραγματοποιήσει είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η ελληνική οικονομία δεν είναι παραγωγική, δεν είναι ανταγωνιστική και δεν δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης, εξαιτίας των κινήτρων που υιοθετήθηκαν.

Έχουμε χάσει υπερβολικά πολύ χρόνο, αλλά ελπίζω ότι αυτές τις ημέρες συντελέστηκε αξιοσημείωτη πρόοδος», καταλήγει ο Ισπανός υπουργός.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By