Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Ντι Μάιο για Ταμείο Ανάκαμψης: Δεν μπορούμε να δεχθούμε συμβιβασμούς που ζημιώνουν την ΕΕ

Το γαλλογερμανικό σχέδιο για τη σύσταση του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης για την οικονομική στήριξη των χωρών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, στην Ρώμη.

Ο κ. Ντι Μάιο τόνισε στο τέλος της συνάντησης ότι « η χώρα του δεν μπορεί να δεχθεί συμβιβασμούς που μπορεί να ζημιώσουν το μέλλον της Ευρώπης».

Παράλληλα ευχαρίστησε τη Γερμανία «για τη στήριξη που προσέφερε σε ένα φιλόδοξο σχέδιο» και υπογράμμισε ότι η χώρα του θα εργασθεί μαζί με το Βερολίνο για να υπάρξει ικανοποιητική λύση σε ό,τι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας υποστήριξε ότι «η κρίση του κορωνοϊού και η αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της ενίσχυσαν αναμφίβολα τη συνεργασία των δυο χωρών». Οι δυο υπουργοί αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη πλήρους στήριξης της αποστολής «Ειρήνη» για την τήρηση του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη.

«Αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους παλιούς διχασμούς, αν χτίσουμε πάνω στην αλληλεγγύη και την συνοχή των τελευταίων εβδομάδων, τότε η Ευρώπη θα μπορέσει να βγει ισχυρότερη από την κρίση», τόνισε από τη μεριά του ο Χάικο Μάας.

Η πεποίθηση του Γερμανού υπουργού είναι ότι «καμία χώρα δεν θα πετύχει την οικονομική ανάκαμψη, αν ο γείτονάς της δεν βγει από την κρίση, αν η ζήτηση ραγίσει, αν η αλυσίδα αξιών διακοπεί».

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο, τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του και για τις αφίξεις των πρώτων γερμανών τουριστών στην Ιταλία, βέβαιος ότι τα τουριστικά ρεύματα θα βοηθήσουν σημαντικά την οικονομία της χώρας του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By