Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Ντοκουμέντο: Ανήλικοι διαρρήκτες ξαφρίζουν καταστήματα και φεύγοντας απολυμαίνουν και τα χέρια τους!

Το newsit.gr σας παρουσιάζει βίντεο ντοκουμέντο από τις διαρρήξεις σε καταστήματα στα νότια προάστια με πρωταγωνιστές ανήλικους 14 και 16 ετών που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των καταστηματαρχών.

Σοκαριστική αποκάλυψη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Έπειτα από επιχείρηση συνελήφθησαν δυο ανήλικοι, οι οποίοι στην κυριολεξία είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των καταστηματαρχών σε περιοχές των Νοτίων προαστίων, καθώς είχαν πραγματοποιήσει δεκάδες διαρρήξεις, αρπάζοντας χρήματα από τις ταμειακές μηχανές.

Πρόκειται για έναν 14χρονο κι έναν 16χρονο, οι οποίοι μάλιστα για να φτάνουν στα καταστήματα που είχαν βάλει στο μάτι, έκλεβαν μοτοσυκλέτες επίσης από γειτονιές των Νοτίων Προαστίων.

Εκτός από τους δυο συλληφθέντες, οι έμπειροι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατάφεραν να ταυτοποιήσουν κι εναν επίσης ανήλικο συνεργό τους 16 ετών, οποίος και αναζητείται.

Το πλέον σοκαριστικό στην υπόθεση είναι το γεγονός πως και οι δυο ανήλικοι που συνελήφθησαν είναι παλιοί γνώριμοι των Αστυνομικών Αρχών, καθώς έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ, οι δυο ανήλικοι κυκλοφορούσαν νυχτερινές ώρες με κλεμμένες μοτοσυκλέτες και εντόπιζαν τα καταστήματα για τις διαρρήξεις που ήθελαν να πραγματοποιήσουν.

Στην περίπτωση που δεν ήταν δυνατόν να διαρρήξουν την πόρτα του καταστήματος, έσπαγαν τις βιτρίνες ή τους υαλοπίνακες της εισόδου με τα καπάκια από τα ρολόγια ύδρευσης προκαλώντας έτσι επιπλέον ζημιά στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού.

Όπως φαίνεται και από τα αποκλειστικά βίντεο του newsit.gr, οι δυο “άγουροι” διαρρήκτες μπαίνουν στα καταστήματα χωρίς να φοβούνται αν τους καταγράφει το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Μόνον ο ένας κάποιες στιγμές προσπαθεί με την μπλούζα του να κρύψει το πρόσωπο του, σε αντίθεση με τον συνεργό του οποίος δεν πτοείται από τις κάμερες.

Λειτουργώντας σαν έμπειροι διαρρήκτες κατευθύνονται στα σημεία που υπάρχουν οι ταμειακές μηχανές, τις οποίες και ανοίγουν αρπάζοντας τα χρήματα που βρίσκονται στο εσωτερικό τους.

Μάλιστα δείχνουν και υπευθυνότητα όσων αφορά στον κορονοϊό, καθώς μπαίνοντας στο κατάστημα που έχουν διαρρήξει, κατευθύνονται και οι δυο στο σημείο που βρίσκεται το αντισηπτικό υγρό και απολυμαίνουν τα χέρια τους!!!

Η δράση των δυο ανηλίκων διαρρηκτών και του ανήλικου συνεργού τους, είχε προκαλέσει από τις αρχές του καλοκαιριού πονοκέφαλο, αρχικά στους καταστηματάρχες που είχαν πέσει θύματα τους και κατ’ επέκτασιν στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι οποίοι δημιούργησαν ειδική ομάδα ερευνών, προκειμένου να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει, όπως και έγινε.

Παράλληλα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου κατηγορήθηκε η μητέρα του 14χρονου, η οποία συνελήφθη και σχηματίσθηκε σε βάρος της δικογραφία.

Στο μεταξύ από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν πως οι “άγουροι” διαρρήκτες, μέσα σε μικρο χρονικό διάστημα πραγματοποίησαν 12 κλοπές σε καταστήματα και 2 κλοπές μοτοσυκλετών για τις μετακινήσεις τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By