Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

«Ντου» της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας

Κεντρικό αίτημα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία είναι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που, όπως υποστηρίζουν, περικόπτεται

Κινητοποιήσεις πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με κεντρικό αίτημα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που, όπως υποστηρίζει, περικόπτεται.

Λίγο μετά τις 12:30 επικράτησε ένταση όταν ομάδα συνδικαλιστών επιχείρησε να μπει στο κτίριο του υπουργείου Υγείας. Οι συνδικαλιστές απωθήθηκαν από άντρες των ΜΑΤ, ενώ τελικά επετράπη σε αντιπροσωπία τους να εισέλθει στο υπουργείο προκειμένου να συναντηθεί με την ηγεσία του.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική νωρίτερα μοίρασαν ψωμί και ελιές έξω από το υπουργείο Υγείας, καθώς υποστηρίζουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης τους οδηγούν στα συσσίτια.
Άλλοι διαδηλωτές είχαν φορέσει μάσκες του Τσίπρα και του Πολάκη και κρατούσαν ζώνες στις οποίες έφτιαχναν νέες τρύπες θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι πλέον .. αδυνατίζουν λόγω της λιτότητας.

Το προσωπικό των νοσοκομείων πραγματοποιεί 4ωρη στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Διαβάστε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Την ΠΕΜΠΤΗ 25/1/2018 προγραμματίζουμε Πανελλαδική Κινητοποίηση

– Για την ΑΤΤΙΚΗ 4ωρη Στάση Εργασίας 11πμ – 3μμ

– Για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση

Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 11:30πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

• Περικόπτουν το Ανθυγιεινό Επίδομα. Το παραπέμπουν σε επιτροπή η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.
• Συνεχίζουν να αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ενταχθήκαμε στον ΕΦΚΑ κληρονομήσαμε τις δυσμενείς υποχρεώσεις, όχι όμως τις ενιαίες παροχές.
Πανηγυρίζει η Κυβέρνηση, ωραιοποιώντας την κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Εθελοτυφλούν. Δεν βλέπουν την κατάρρευση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.
Με την έκδοση των Αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (συγγνωστή πλάνη) θα έχουμε τα ίδια προβλήματα με την μη καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Τα Νοσοκομεία στέρεψαν από κονδύλια και προσωπικό.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By