Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Ντράγκι: Η συμφωνία θα ορίσει τι θα γίνει με το ελληνικό χρέος

Τι απαντά ο επικεφαλής της ΕΚΤ για το φλέγον ελληνικό ζήτημα

dragi-thumb-large

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε το Νοέμβριο του 2014 ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος και συνυπέγραψαν οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Μανώλης Γλέζος, Γιώργος Κατρούγκαλος και Σοφία Σακοράφα, σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής της ΕΚΤ παρέπεμψε στην ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους που αποτέλεσε μέρος της διαδικασίας για την απόφαση παροχής στήριξης της Ελλάδας από των Ευρωπαϊκό Μηχανισμός Σταθερότητας.

Ο κ. Ντράγκι αναφέρει μάλιστα ότι «λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων και της ανάγκης για ενδελεχή ανάλυση της κατάστασης της οικονομίας και των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, δεν ήταν δυνατόν μέχρι σήμερα να απαντήσω στα ερωτήματά σας με την απαιτούμενη ακρίβεια».

Ως προς το περιεχόμενο της ερώτησης υπενθυμίζει ότι η Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), πραγματοποίησε ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, η οποία αποτέλεσε μέρος της διαδικασίας που οδήγησε στην πρόσφατη απόφαση για την παροχή στήριξης σταθερότητας στην Ελλάδα με τη μορφή δανείου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).

«Η ανάλυση αυτή έχει δημοσιευθεί και είναι διαθέσιμη στον δικτυακό τόπο του ΕΜΣ.1 Η ανάλυση, μαζί με τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα (το Μνημόνιο Συνεννόησης, τη Συμφωνία Διευκόλυνσης Οικονομικής Ενίσχυσης και τις δηλώσεις της Ευρωομάδας)» αναφέρει κλείνοντας ο κ. Ντράγκι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By