Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Nvidia: Ποια είναι η εταιρεία που ετοιμάζεται να καταρρίψει το ρεκόρ ημερήσιων κερδών της Apple

H μετοχή της εταιρείας κατασκευής τσιπ Nvidia Corp. είναι έτοιμη να καταγράψει ημερήσιο ρεκόρ κερδών στη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς αύξησε τις προοπτικές της μετά την εκρηκτική ζήτηση για τσιπ που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ημιαγωγών στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αυξήθηκε έως και 29% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές την Τετάρτη. Εάν διατηρήσει τα κέρδη της, η αξία της θα αυξηθεί κατά 219 δισ. δολάρια, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 974 δισ. δολαρίων.

Οι πωλήσεις το τρίμηνο που λήγει τον Ιούλιο θα ανέλθουν σε περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Nvidia. Η πρόβλεψη της ξεπερνά κατά πολύ την μέση εκτίμηση των αναλυτών για 7,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή της Τζεν-Σου Χουάνγκ, η εταιρεία έχει εξελίχθηκε στον κορυφαίο πάροχο υπολογιστικής ισχύς που χρειάζεται για την ανάπτυξη λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτό θα ξεπερνούσε την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που σημείωσε η Apple, ύψους 191 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο του 2022 και αυτή που κατέγραψε η Amazon.com Inc. τον Φεβρουάριο του 2022.

Ωστόσο, ακόμη και με τη φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης που έχει οδηγήσει στον υπερδιπλασιασμό των μετοχών της Nvidia, η εταιρεία δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο κλαμπ του 1 τρισ. δολαρίων που βρίσκονται η Αpple και η Amazon.

Η κεφαλαιοποίηση της ανέρχεται τώρα στα 775 δισ. δολάρια. Δηλαδή είναι πάνω από έξι φορές μεγαλύτερη από αυτή της Intel Corp, μίας εταιρείας που έχει υπερδιπλάσια ετήσια έσοδα από αυτά που είχε η Nvidia πέρυσι.

Και ενώ μετά το τελευταίο άλμα της μετοχής της βρίσκεται στην κορυφή του αμερικανικού chart, εξακολουθεί να κατατάσσεται τουλάχιστον στο Νο. 2 παγκοσμίως. Η PetroChina Co. πρόσθεσε σχεδόν 600 δισεκατομμύρια δολάρια την πρώτη ημέρα των συναλλαγών της στη Σαγκάη τον Νοέμβριο του 2007.

Η μετοχή της Nvidia κέρδισε έως και 29% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Νέας Υόρκης, ενώ η ανταγωνίστρια της Advanced Micro Devices Inc. έκανε άλμα 10%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By