Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Oι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για την αποχώρηση τους από την Ουκρανία

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις που μετείχαν στα γυμνάσια στις περιφέρειες Ροστόφ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ έλαβαν διαταγή να αποχωρήσουν

Ukrainian tank takes part in the military exercise near Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις με εντολή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προετοιμάζουν την αναχώρησή τους από τη μεθόριο με την Ουκρανία προκειμένου να επιστρέψουν στις μόνιμες βάσεις τους μετά τη διεξαγωγή των στρατιωτικών τους ασκήσεων στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι διοικητές στις περιοχές όπου διεξήχθησαν οι στρατιωτικές ασκήσεις καθορίζουν τα δρομολόγια και το σχέδιο μετακίνησής τους προς τους σταθμούς επιβίβασης» (στα τραίνα), διευκρίνισε το υπουργείο, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις που μετείχαν στα γυμνάσια στις περιφέρειες Ροστόφ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ έλαβαν διαταγή να αποχωρήσουν. «Οι άνδρες ανέλαβαν να λύσουν τις σκηνές, να φορτώσουν τον εξοπλισμό και να θέσουν οχήματα και τεθωρακισμένα σε σειρές», έτοιμα προς αναχώρηση.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε χθες ότι ο πρόεδρος Πούτιν διέταξε την αποχώρηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι επί του παρόντος δεν έχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την αποχώρηση των δεκάδων χιλιάδων ανδρών που είχαν αναπτυχθεί από το Μάρτιο στις περιοχές κοντά στα ουκρανικά σύνορα, όπου φιλορώσοι αυτονομιστές εξεγέρθηκαν ζητώντας την ανεξαρτησία των περιοχών τους, προκαλώντας φόβους στο Κίεβο και του δυτικούς συμμάχους του για εισβολή στην ανατολική Ουκρανία.

By