Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

«Oμολογήστε ότι δεν κυβερνάτε»

Εν αναμονή της απάντησης της Αθήνας στο αίτημα της τρόικας για ξαφνικό θάνατο ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ και απόλυση χωρίς αποζημίωση των εργαζόμενων, το θέμα στάθηκε αφορμή για κόντρα στη Βουλή.

ΒΟΥΛΗ

vouli1Αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης προκαλούν οι εξελίξεις στην αμυντική μας βιομηχανία μετά και την σοβαρή εμπλοκή με τις Βρυξέλλες που απορρίπτουν τις ελληνικές προτάσεις για εκκαθάριση εν λειτουργία της ΕΛΒΟ, της ΕΑΣ και της ΛΑΡΚΟ. Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά  επεσήμανε από την πλευρά της ότι ετοιμάζεται η απάντηση της ελληνικής πλευράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ επιτέθηκαν στην κυβέρνηση ότι δέχεται αδιαμαρτύρητα τις πιέσεις της τρόικα –«ομολογήστε ότι δεν κυβερνάτε», ήταν μια χαρακτηριστικά φράση που ακούστηκε προς τα υπουργικά έδρανα και μίλησαν για ένα πολύ κρίσιμο θέμα που προκαλεί και προσβάλλει τη χώρα.

«Πρόκειται για ένα τεράστιο, κοινωνικό, αμυντικό και εθνικό σκάνδαλο, δεν είναι δυνατόν οι απαιτήσεις της τρόικας να βγάζουν την κυβέρνηση ως αντιστασιακή, γιατί προτείνει εκκαθάριση εν λειτουργία», ανέφερε ο Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ο Π. Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ) πρόσθεσε: «Η χώρα προκαλείται και προσβάλλεται με τον τρόπο που επιχειρεί η τρόικα να επιβάλει τις επιταγές της, αυτό που συνέβη προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και δεν μπορεί η κυβέρνηση να το αφήνει έτσι να περνά στα ανώδυνα».

Για όργιο εξελισσόταν για πολλά χρόνια στα αμυντικά συστήματα μίλησε ο Γ. Νταβρής από τους ΑΝΕΛ που τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν κυβερνά, ενώ ο Σπ. Χαλβατζής είπε ότι η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ καιν της ΝΔ, καθώς κι αυτή της Ε.Ε. είναι που οδήγησε διάλυση και ιδιωτικοποίηση της αμυντικής μας βιομηχανίας.

Στη θέση της κυβέρνησης που είναι αναδιάρθρωση εν λειτουργία, αναφέρθηκε η Φ. Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι ετοιμάζεται η απάντηση της ελληνικής πλευράς. «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, η συγκυρία απαιτεί συνεννόηση και όχι κλίμα εμφυλιοπολεμικό και έντασης», είπε, ζητώντας συνεννόηση σε χαμηλούς τόνους.

Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για ένα δύσκολο εγχείρημα και μια τιτάνια προσπάθεια που γίνεται για την στήριξη της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά χωρίς άλλη επιβάρυνση και δυσθεώρητα χρέη.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By