H κάμερα των New York Τimes καταγράφουν πώς γίνεται μια χορτόπιτα και κυρίως πώς ανοίγει το περίφημο χειροποίητο ελληνικό «fyllo».
Η εφημερίδα δημοσίευσε χθες εκτενές σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα της, συνθέτοντας ουσιαστικά έναν ύμνο στην ελληνική γαστρονομία, στην ελληνική κουλτούρα της δημιουργίας ενός πιάτου φαγητού και της μοιρασιάς του. Ο Μαρκ Μπίτμαν εξηγεί πως βρέθηκε στην κουζίνα της Κόχυλα, αρχικά για να μάθει να φτιάχνει στραπατσάδα, αλλά, τελικά, έφτασε στο υπέρτατο μυστικό του χειροποίητου φύλλου για μια ελληνικότατη χορτόπιτα.
Η Νταϊάνα Κόχυλα του αποκάλυψε όλα τα μυστικά, με τον ίδιο να αναφωνεί «Βάζεις πολύ λάδι!». Και στο τέλος καταλήγουν πως ο ιδανικός τρόπος για να φας μια χορτόπιτα, είναι στο χέρι.
(Visited 1 times, 1 visits today)