Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Ο άγνωστος έρωτας της Γουίτνεϊ Χιούστον

Ντοκιμαντέρ φέρνει στη δημοσιότητα άγνωστες πτυχές της ζωής της διάσημης τραγουδίστριας

Ένα ντοκιμαντέρ που φέρνει στη δημοσιότητα άγνωστες πτυχές της ταραχώδους ζωής της τραγουδίστριας Γουίτνεϊ Χιούστον παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα.

Η ταινία με τίτλο «Whitney: Can I Be Me» μέσα από εικόνες μπροστά και πίσω από τα παρασκήνια που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ξανά, επιχειρεί να φωτίσει σημεία της ζωής της τα οποία αν και αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης παρέμειναν στη σκιά.

Εκτός των άλλων στην ταινία αποκαλύπτεται η ερωτική σχέση της διάσημης τραγουδίστριας με τη βοηθό και καλύτερη φίλη της, Ρόμπιν Κρόφορντ, σχέση για την οποία υπήρχαν φήμες για πολλά χρόνια.

«Η Ρόμπιν της δημιουργούσε ασφάλεια. Με αυτήν η Γουίτνεϊ αισθανόταν ασφαλής και άνετη», υποστηρίζει στην ταινία η στυλίστρια Ελίν Λαβάρ, που ήταν στενή φίλη της τραγουδίστριας. «Δεν νομίζω ότι ήταν ομοφυλόφιλη. Νομίζω ότι ήταν αμφιφυλοφιλική», προσθέτει η Λαβάρ.

Παράλληλα, η ταινία δείχνει ότι η Χιούστον, που γνώρισε την Κρόφορντ στην εφηβεία της στο Νιου Τζέρσι και που στη συνέχεια παντρεύτηκε τον Μπόμπι Μπράουν, βρίσκονταν διαρκώς στη μέση μιας ανταγωνιστικής σχέσης μεταξύ της Κρόφορντ και του συζύγου της.

Από την άλλη παρουσιάζονται νέες και αρχειακές εις βάθος συνεντεύξεις από μέλη της οικογένειας, φίλους και ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά στη Χιούστον, στις οποίες τα γεγονότα για τη σχέση αυτή παρουσιάζονται κάπως διαφορετικά. Αφήνεται να εννοηθεί ότι η σχέση αυτή αν και ερωτική ήταν περισσότερο πλατωνική και ότι η απομάκρυνση της από τη ζωή της σούπερ σταρ ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνέβαλαν στην πτώση της.

By