Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Ο ALSI θα τρελλάνει το Ψυχικό… και όχι μόνο

Ο ALSI SINANAJ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση chef , οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε από το ανατρεπτικό WOLVES OF KITCHEN και τώρα τον βρίσκουμε στο steakhouse by kiku στο Ψυχικό.

Η ανοιχτή κουζίνα σού επιτρέπει να βλέπεις τον ALSI  και τους συνεργάτες του επί το έργον: να κόβουν, να αλατίζουν, να βάζουν φωτιές, να γυρνάνε σαν ακροβάτες τα κρέατα.

Λίγα πράγματα είναι πιο ωραία από μία μπριζόλα.

To ενδεχομένως πιο λατρεμένο comfort food των ελληνικών νοικοκυριών αποτελεί μάλλον το πιο αντρικό φαγητό που συναντά κάποιος σε όλη τη Γη. Κάτι απολύτως λογικό, αφού λίγα πράγματα μπορούν συγκριθούν με την ηδονή μιας τέλειας μπριζόλας.

Με πρωταγωνιστή πάντα το κρέας, το όλο concept βασίζεται στην απευθείας επιλογή του από τα ψυγεία. Τα συνοδευτικά του είναι πολύ απλά: πατάτες ή πουρές. Το μενού συνήθως συμπεριλαμβάνει και πιάτα -έκπληξη.

ALSI SINANAJ

Μπαίνεις, λοιπόν, βράδυ στο μαγαζί, με τους γκρι τοίχους στολισμένους με μεγάλα λάβαρα και στην οροφή να κρέμονται λουλούδια .Στο βάθος το μαύρο χασάπικο φωτίζει λίγο το χώρο..

Ο χώρος δια χειρός Σισσύς Φειδά είναι απλός, αλλά πολύ όμορφα διαμορφωμένος και σε κερδίζει με τη μία. Το πάτωμα από ελαφρώς άγριο ξύλο δένει με το μαύρο ταβάνι με τα κρεμαστά ξύλα και φυτά, εκπέμποντας έτσι φιλόξενη θέρμη.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχουν και πολλά λαχανικά εδώ, το λέει και στο βάθος ο τoίχος vegeterians welcome #not ,Αντιθέτως, θα βρείτε πολύ ψαγμένες εκδοχές σερβιρίσματος του κρέατος.

Η θέση: Ένα τετράγωνο από την λεωφόρο Κηφησίας, στην εμπορική πιάτσα του Ψυχικού δίπλα από όλα τα καφέ.

Η ατμόσφαιρα: Ενα μπουτίκ, πολυτελές εστιατόριο με χασάπικο στο Ψυχικό, φόρεσε ξύλο, δέρμα και πέτρα, κάνει ατμόσφαιρα με χαμηλό φωτισμό και δυνατή μουσική, και εντυπωσιάζει με μια ζηλευτή κάβα κρασιών. Τα τραπέζια αεράτα, σε απόσταση το ένα από το άλλο, και στο φόντο τα ψυγεία με τα κρεατικά.

Το φαγητό: Στο επίκεντρο φυσικά είναι το κρέας. Γύρω του χτίζεται ένα μεγάλο μενού, του οποίου την επιμέλεια έχει ο σεφ ALSI SINANAJ. Πρώτη ύλη εγγυημένη, με ότι πιο εκλεκτό υπάρχει στην αγορά κρέατος.

Από την άλλη, ο σεφ ALSI SINANAJ έχει καλό χέρι και ξέρει τι κάνει, τιμά τη πρώτη ύλη και βγάζει πιάτα με βαθιά νοστιμιά, έξυπνους συνδυασμούς υλικών και καλές εκτελέσεις.

Steak House by Kiku

Περικλέους 7, Ψυχικό

Tηλ. 0030 210 6776759

www.steakhouse.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By