Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε κι επίσημα ότι πουλάει την Τσέλσι

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε και επίσημα ότι πουλά τον σύλλογο του Λονδίνου και τα χρήματα θα διατεθούν στα θύματα της πώλησης θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για να βοηθηθούν τα θύματα πολέμου – Η πώληση δεν θα είναι μια γρήγορη διαδικασία τα καθαρα κερδη… στα θύματα πολέμου

Την είδηση ότι θα πουλήσει την Chelsea επιβεβαίωσε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, Ρομάν Αμπράμοβιτς εν μέσω πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Τα χρήματα προορίζονται για τα θύματα του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο Αμπράμοβιτς υπογράμμισε ότι δεν σκοπεύει να ζητήσει πίσω τα χρήματα που του χρωστάει η Τσέλσι, ήτοι ένα ποσό που φτάνει το 1,5 δισ… Επίσης, τόνισε ότι τα κέρδη από την πώληση του λονδρέζικου συλλόγου θα πάνε στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. Να σημειώσουμε πως ο Αμπράμοβιτς έχει βάλει ως στόχο να πουλήσει την Τσέλσι για 3 δισ. στερλίνες.

Ολόκληρη η δήλωση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει ως εξής:

«Όπως έχω δηλώσει στο παρελθόν, πάντα αποφάσιζα με γνώμονα το καλό της ομάδας. Στην παρούσα κατάσταση, έχω πάρει την απόφαση να πουλήσω την Τσέλσι, καθώς πιστεύω ότι αυτό θα είναι το καλύτερο για τον Σύλλογο, τον κόσμο, τους εργαζομένους, αλλά και τους χορηγούς και συνεργάτες.

Η πώληση δεν θα γίνει με βιαστικές διαδικασίες, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Δεν θα ζητήσω την επιστροφή των δανείων μου προς τον Σύλλογο. Δεν ήταν ποτέ θέμα μπίζνες ή χρημάτων για μένα, αλλά θέμα αγνού πάθους για το παιχνίδι και την Τσέλσι.

Επιπλέον, έχω δώσει οδηγίες στους συνεργάτες μου να ιδρύσουν έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, στον οποίο θα δωρίσω όλα τα κέρδη από την πώληση. Ο οργανισμός θα είναι υπέρ όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτό συμπεριλαμβάνει τη διάθεση σημαντικών πόρων για την επείγουσα και άμεση ανάγκη των θυμάτων, καθώς και για την υποστήριξη της μακροχρόνιας αποκατάστασής τους».

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Τσέλσι από το 2003, είπε ότι θα δωρίσει όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα «προς όφελος όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία».

Ακόμη, ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν με τη λέξη θύματα αναφέρεται σε Ρώσους ή Ουκρανούς.

By