Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων θα θεωρείται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς-[Εικόνες]

Οι Φίλιπποι κατέχουν εξέχουσα Οικουμενική Αξία βάσει της αρχαιολογικής και αρχιτεκτονικής της κληρονομιάς, όσο και λόγω της παρουσίας του Αποστόλου Παύλου.

arxaiologikos-xoros-filippon-

Η Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς, έδωσε την έγκρισή της, ώστε ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων να θεωρείται πλέον Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε ανακοινωσή του, χρακτηρίζει «Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα»,την ένταξη του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλλίπων στον κατάλογο με τα αντίστοιχα μνημεία.

Ο τίτλος αυτός απονέμεται σε μνημεία, κτίσματα ή τοποθεσίες, τα οποία διακρίνονται παγκοσμίως για την ιστορική, πολιτιστική, ή και περιβαλλοντική σημασία τους.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς, οι Φίλλιποι κατέχουν ,εξέχουσα Οικουμενική Αξία τόσο βάσει της αρχαιολογικής και αρχιτεκτονικής της κληρονομιάς, όσο και λόγω της παρουσίας του Αποστόλου Παύλου η οποία σηματοδότησε τις απαρχές του Χριστιανισμού στην Ευρώπη.

Υπάρχουν μνημεία από την ελληνιστική περίοδο έως τα ύστερα βυζαντινά χρόνια, που καθιστούν τους Φίλλιπους, ένας από τους σημαντικότερους και πληρέστερους αρχαιολογικούς χώρους της Βόρειας Ελλάδας.

arxaiologikos-xoros-filippon-

arxaiologikos-xoros-filippon-entaksi-sta-mnimeia-tis-unesco-1

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By