Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ο αρχηγός των Rodemos προκαλεί τον Μ. Ραχόι σε ντιμπέιτ

«Η Ισπανία αξίζει ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ υμών και εμού, μία μονομαχία μεταξύ μας στην τηλεόραση, όταν εσείς το θελήσετε και όπου εσείς θελήσετε»

raxoi2

O επικεφαλής του αριστερού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, που επικρατεί έναντι των αντιπάλων του στις δημοσκοπήσεις, προκάλεσε σήμερα τον επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι να αναμετρηθούν σε μία τηλεοπτική μονομαχία ενόψει των βουλευτικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη του 2015 στην χώρα.

«Η Ισπανία αξίζει ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ υμών και εμού, μία μονομαχία μεταξύ μας στην τηλεόραση, όταν εσείς το θελήσετε και όπου εσείς θελήσετε» πρότεινε ο 36χρονος Ιγκλέσιας κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης σε ένα θέατρο της Μαδρίτης.

Ο νέος πολιτικός περιέγραψε με μελανά χρώματα την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες στην Ισπανία απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον Ισπανό πρωθυπουργό που χθες εξήρε το έργο της κυβέρνησής του και την οικονομική ανάκαμψη που επετεύχθη.

«Ελάτε μαζί μου, κατεβείτε να δείτε την πραγματικότητα της χώρας μου» συνέχισε ο ηγέτης του Ποδέμος («Μπορούμε»), αναφερόμενος ιδίως στο ποσοστό της ανεργίας, που ανέρχεται σε 23% και πλέον.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία των φορολογικών αρχών, υπάρχουν σχεδόν 7,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι που κερδίζουν λιγότερα ή πολύ λιγότερα από 1000 ευρώ κάθε μήνα» υπογράμμισε ο Ιγκλέσιας.

Ο Μαριάνο Ραχόι υποστήριξε στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους ότι «ο εφιάλτης έχει τελειώσει» για την Ισπανία, η οικονομία της οποίας επέστρεψε στην ανάπτυξη το 2014.

«Ο εφιάλτης, αυτή είναι η πραγματικότητα της χώρας μας» του απάντησε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

By