Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Άρειος Πάγος ζήτησε την απόφαση για Κορκονέα για να εξετάσει αν συντρέχουν λόγοι αναίρεσης

Αντίγραφο της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, μόλις αυτή καθαρογραφεί, για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ζήτησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σκοπός της εισαγγελίας είναι να μελετήσει το σχετικό φάκελο και να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκήσει αναίρεση ή όχι κατά της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας με απόφασή του έκρινε ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, όσον αφορά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Το δικαστήρια αναγνώρισε παράλληλα στον πρώην ειδικό φρουρό το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια για τον Επ. Κορκονέα και να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Ωστόσο, ο καταδικασθείς πρώην ειδικός φρουρός είχε ήδη βρεθεί 11 χρόνια στη φυλακή, με αποτέλεσμα ένα 24ωρο μετά την έκδοση της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου να αποφυλακιστεί.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών ο έτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης, επίσης πρώην ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης.

Αν πάντως ασκηθεί αναίρεσης στην απόφαση του Μικτού ορκωτού Εφετείου Λαμίας από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου τότε η δίκη θα επαναληφθεί μέσα στο νομικό πλαίσιο που θα καθορίζει η αναιρετική απόφαση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By