Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Ο άστεγος ήρωας που βοήθησε τα παιδιά στο μακελειό στο Μάντσεστερ

Ο άστεγος Στίβεν Τζόουνς είναι ενας από τους ήρωες του μακελειού καθώς έσπευσε να βοηθήσει τα παιδιά που έβγαιναν έντρομα και τραυματισμένα από το στάδιο

Ο Στίβεν Τζόουνς είναι ένας άστεγος που βρισκόταν έξω από το Manchester Arena, όταν σημειώθηκε η τρομοκρατική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα 22 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, κυρίως μικρά παιδιά.

Χαρακτηρίζεται από τα βρετανικά ΜΜΕ ως ήρωας καθώς, αψηφώντας τον κίνδυνο και λειτουργώντας ενστικτωδώς, έσπευσε να βοηθήσει τους τραυματίες που έτρεχαν πανικόβλητοι να βγουν από το στάδιο.

«Στην αρχή άκουσα κάτι σαν ένα πολύ δυνατό κρότο και σκέφτηκα ότι μάλλον πρόκειται για πυροτεχνήματα. Στη συνέχεια άκουσα μία μεγάλη έκρηξη» ανέφερε ο Τζόουνς, προσθέτοντας πως «ενιωσα το ωστικό κύμα και τότε όλοι άρχισαν να φωνάζουν και να τρέχουν. Εγώ και ο φίλος μου σηκωθήκαμε αμέσως και τρέξαμε για να φύγουμε. Μόλις όμως συνειδητοποιήσαμε τι συνέβη επιστρέψαμε και είδαμε γυναίκες και παιδιά να βγαίνουν από το στάδιο με αίματα».

«Είμαστε όλοι άνθρωποι. Έχουμε καρδιά. Έχουμε ακόμα το ένστικτο ώστε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια και αυτό κάναμε. Και πόσο μάλλον όταν είδαμε τα παιδιά γεμάτα με αίματα» συνέχισε.

«Αν δεν βοηθούσα δεν θα μπορούσα να ζήσω σκεπτόμενος ότι έφυγα και άφησα αβοήθητα αυτά τα παιδιά. Σκουπίσαμε το αίμα από το πρόσωπο ενός παιδιού. Ένα κορίτσι ήταν γεμάτο αίμα ενώ η μητέρα της φώναζε. Τελικά κάποιος έβγαλε το μπλουζάκι της κοπέλας και είδαμε ότι δεν αιμορραγούσε η ίδια αλλά ήταν το αίμα κάποιου άλλου».

By