Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Μπαράκ Ομπάμα «εξαργυρώνει» την προεδρία του: 800.000 δολάρια για δύο ομιλίες σε 100 ημέρες

Μετά τη Wall Street, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος έδωσε συνέντευξη για 90 λεπτά στο πλαίσιο διαφημιστικής καμπάνιας και εισέπραξε 400.000 δολάρια

Τι έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ τις πρώτες 100 ημέρες του στην ηγεσία των ΗΠΑ; Εμείς θα αντιστρέψουμε το ερώτημα και θα αντικαταστήσουμε το όνομα του Ρεπουμπλικανού προέδρου με εκείνο του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα. Τι έκανε, λοιπόν, ο Μπαράκ Ομπάμα τις πρώτες 100 ημέρες ως ιδιώτης; Ο πρώην πλανητάρχης αποφάσισε να «εξαργυρώσει» την προεδρία του και τη δημοτικότητα που απέκτησε. Αρχικά απόλαυσε τις διακοπές με την οικογένειά του. Ακολούθως, έδωσε δύο ομιλίες, από τις οποίες αποκόμισε το ποσό των 800.000 δολαρίων! Μόνο για να εμφανιστεί στην κάμερα και να μιλήσει…

Ο Μπαράκ Ομπάμα «έκλεισε» και δεύτερη ομιλία, μετά την πρώτη στη Wall Street. Αυτή τη φορά παραχώρησε συνέντευξη 90 λεπτών στο πλαίσιο διαφημιστικής εκστρατείας σε μεγάλο ξενοδοχείο, αυξάνοντας κατά 400.000 δολάρια το εισόδημά του. Όπως αποδικνύεται, ο πρώην πρόεδρος έχει κοστολογήσει με 400.000 δολάρια κάθε εμφάνισή του. Δύο εμφανίσεις μέχρι τώρα, στις 800.000 δολάρια ο λογαριασμός.

Ποιο ήταν το αντικείμενο των δηλώσεών του; Ο Ομπάμα μίλησε για το πως προσαρμόστηκε στη νέα του ζωή ως ιδιώτης, μετά από οκτώ χρόνια στην προεδρία των ΗΠΑ. Αποκάλυψε ότι ακόμα δεν έχει οδηγήσει αυτοκίνητο μόνος του, χρησιμοποιώντας σωφέρ.

Οι πληρωμένες εμφανίσεις του Μπαράκ Ομπάμα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο των ΗΠΑ, ενώ γερουσιαστές κατέκριναν τον πρώην πρόεδρο για τις κινήσεις του.

By