Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Ο CEO της Microsoft επενδύει στην unicorn fintech Groww

Από εδώ και στο εξής ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft θα συμμετέχει ως επενδυτής της ινδικής Startup.

Η online επενδυτική πλατφόρμα συγκέντρωσε 83 εκατ. δολάρια τον περασμένο Απρίλιο σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς D με επικεφαλής την Tiger Global. Μετά από αυτόν, η Groww αποτιμήθηκε σε κάτι λίγο πάνω από 1 δισ. δολάρια, αποτελώντας μια ακόμη unicorn στην ινδική αγορά του fintech.

Η Groww ανακοίνωσε μόλις το προηγούμενο Σάββατο ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella εντάχθηκε στην εταιρεία ως επενδυτής και σύμβουλος, αποκτώντας έτσι έναν από τους καλύτερους CEO στον κόσμο στην ομάδα υποστήριξης της.

Η στρατηγική αυτή συνεργασία θα συμβάλλει στην αποστολή της εταιρείας να κάνει τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες προσιτές στην Ινδία, όπως διατύπωσε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Groww, Lalit Keshre, ο οποίος ωστόσο δεν αποκάλυψε τις οικονομικές λεπτομέρειες της νέας επένδυσης. Η εταιρεία με έδρα το Bengaluru είχε λάβει επιπλέον 251 εκατ. δολάρια τον Οκτώβριο του 2021 στο πλαίσιο ενός γύρου χρηματοδότησης σειράς E, στον οποίο ηγήθηκε η IconiQ Growth, σχεδόν τριπλασιάζοντας την αποτίμηση της στα 3 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 και ανταγωνίζεται μεταξύ άλλων τις Zerodha, Paytm Money και Upstox ως πλατφόρμα διαχείρισης πλούτου και χρηματιστηριακών συναλλαγών για ιδιώτες εμπόρους. Η Groww ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από 2 εκατ. ενεργούς επενδυτές σε μετοχές και μια συνολική βάση χρηστών άνω των 20 εκατομμυρίων. Μάλιστα, η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα επενδύσεις σε δημόσιες εγγραφές, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, δικαιώματα προαίρεσης και κρατικά ομόλογα χρυσού στην πλατφόρμα της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By