Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Ο Δεκαπενταύγουστος πέρασε και άρχισε η επιστροφή των αδειούχων

Ο Δεκαπενταύγουστος πέρασε και πλέον ξεκινά η επιστροφή των αδειούχων. Αύριο είναι η «πρώτη» Δευτέρα μετά την κορύφωση του καλοκαιριού και πολλοί είναι εκείνοι που θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από ώρα 06.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ έχουν περάσει από τα δύο εθνικά δίκτυα προς Αθήνα συνολικά πάνω από 103.400 αυτοκίνητα και συγκεκριμένα 63.700 από την Αθηνών-Κορίνθου και 39.700 από την Αθηνών-Λαμίας.

Από το πρωί παρατηρείται αυξημένη κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών, καθώς σύμφωνα με το tempo24.news, από τα διόδια του Ρίου, με κατεύθυνση την πρωτεύουσα, περνούν περί τα 2.000 αυτοκίνητα την ώρα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, η ίδια ροή και η κίνηση αναμένεται να συνεχιστεί και τις βραδινές ώρες.

Το μεσημέρι ωστόσο και προσωρινά, στα διόδια Αντιρρίου της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» σχηματίστηκε ουρά περίπου 700 μέτρων.

Πιο αυξημένη καταγράφεται η επιστροφή εκδρομέων σε Κόρινθο και Ελευσίνα, καθώς διπλάσιος αριθμός οχημάτων αναμένεται να περάσει τα διόδια, με την Τροχαία να τον εκτιμά στα 4.000 οχήματα την ώρα τις απογευματινές ώρες.

Λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα άλλωστε, τα αυτοκίνητα από τα διόδια της Ελευσίνας διέρχονταν με χαμηλές ταχύτητες, ενώ στο ύψος των Μεγάρων σημειώθηκε ανάσχεση και καθυστερήσεις.

Αξίζει να επισημανθεί πάντως πως όλες τα απογεύματα Κυριακής του καλοκαιριού παρατηρείται αυξημένη κίνηση τις απογευματινές ώρες προς την Αθήνα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν τις κοντινές περιοχές του Κορινθιακού για μια μονοήμερη εκδρομή στη θάλασσα.

Αυξημένη αλλά ελαφρώς είναι και η κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος των Αφιδνών και με κατεύθυνση προς την Αθήνα, χωρίς ωστόσο να δημιουργείται κάποιου είδους μποτιλιάρισμα και με φυσιολογική ροή των οχημάτων.

Χαρακτηριστικό είναι πως σήμερα από τα διόδια Αφιδνών πέρασαν 13.000 οχήματα με κατεύθυνση προς Θήβα, ενώ μέχρι στιγμής προς Αθήνα έχουν περάσει 16.000.

Βάσει των στοιχείων της Τροχαίας, από τους κλειστούς αυτοκινητόδρομους Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας έχουν εισέλθει στην πόλη της Αθήνας σήμερα μέχρις τις 7 περίπου 73.000 αυτοκίνητα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στις εθνικές οδούς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ομαλά.

Η Τροχαία κάνει έκκληση στους οδηγούς, να μην χρησιμοποιούν τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης και για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων να τηρούν πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By