Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Δημήτρης Μάρδας αντιτίθεται στις δηλώσεις Κυρίτση

«Δεν υπάρχει καμία τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στους πολίτες της χώρας»

mardas

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στις αναφορές του Γιώργου Κυρίτση ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν τους «μενουμευρωπαίους», όπως τους αποκάλεσε, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

«Σαφώς και διαφοροποιούμαι» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στους πολίτες της χώρας».

«Δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση» σημείωσε δε ο κ. Μάρδας.

Όπως ανέφερε, ό,τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ουσιαστικά προσφέρεται για ακαδημαϊκή συζήτηση».

Σημειώνεται ότι δηλώσεις Κυρίτση, αποδοκιμάστηκαν την Παρασκευή και από τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, με τον Δημήτρη Καμμένο να βάλλει μέσω γραπτής τους δήλωσης κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας ότι «ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα» εκφράζοντας την έκπληξη και τον προβληματισμό του για τις απόψεις του συναδέλφου του.

«Είτε ψήφισαν ΝΑΙ είτε ψήφισαν ΟΧΙ, όλοι οι Έλληνες υποφέρουν από τα μέτρα Τσίπρα» σχολίασε από την πλευρά του στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πάντως, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα εμμέσως στήριξε τον κ. Κυρίτση, δηλώνοντας στον ΣΚΑΪ ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης «έχει ταξικό πρόσημο» κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο πάνελ της εκπομπής.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη Πούτιν στη χώρα μας ο Δημήτρης Μάρδας επισήμανε ότι προκύπτει περαιτέρω σύσφιξη πολιτικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσία.

Αναφορικά με τη συμφωνία με τους εταίρους στο Εurogroup της 24ης Μαΐου είπε ότι η υπογραφή της φέρνει ταχύτατη αλλαγή του οικονομικού κλίματος. Το περιβάλλον δεν είναι αυτό που θέλαμε, αλλά η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε ανάταση της ελληνικής οικονομίας, εκτίμησε ο κ Μάρδας.

«Φέτος προβλέπεται μια περίοδος μιας μικρής ύφεσης. Μόνο με την υπογραφή συμφωνίας υπάρχει αλλαγή οικονομικού περιβάλλοντος ταχύτατη. Το περιβάλλον δεν είναι αυτό που θέλαμε, αλλά όλη η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε ανάταση της ελληνικής οικονομίας» εξήγησε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

By