Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο εφιάλτης επιστρέφει στη Συρία: Τουρκία και Ρωσία δεν τα βρήκαν και ο Άσαντ ετοιμάζει το στρατό του

Την περασμένη εβδομάδα, ρωσικές και τουρκικές στρατιωτικές αντιπροσωπείες συναντήθηκαν για να συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στο Ιντλίμπ. Ωστόσο, παρά την «κοινή επιθυμία για λύση», οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στη Δαμασκό, η αποτυχία επίτευξης συναίνεσης σχετικά με την κατάσταση στο Ιντλίμπ οδήγησε την ανώτατη διοίκηση του Συριακού Αραβικού Στρατού να θέσει τα σχέδια για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στη βορειοδυτική Συρία σε εφαρμογή.

Η πηγή ανέφερε ότι ο Συριακός Στρατός σχεδιάζει να ξεκινήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις αρχές του νέου έτους, κάτι παρόμοιο με την επιχείρησή που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Άσαντ έπαυσε τις επιχειρήσεις του τον Μάρτιο του 2020 μετά από συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μόσχα.

Η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν οδήγησε επίσης στη δημιουργία κοινών περιπολιών μεταξύ των τουρκικών και ρωσικών δυνάμεων κατά μήκος της εθνικής οδού M-4. Ωστόσο, τώρα έχουν τεθεί σε αναστολή για λόγους ασφαλείας.

Ο εφιάλτης της Συρίας επιστρέφει…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By