Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε πού θα στήσει το υπερεργοστάσιο της Tesla

Ο Έλον Μασκ παρέστη σε μια λαμπρή εκδήλωση, η οποία είχε διοργανωθεί σε απόσταση λίγων ωρών από τη γενέτειρα της μηχανής εσωτερικής καύσης.

Εκεί, ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Tesla, αποφάσισε να ανακοινώσει τα νέα, ενώπιον μερικών από τους παγκοσμίως μεγαλύτερους επιχειρηματικούς κολοσσούς στον κλάδο αυτοκινήτων: η Tesla Inc. σχεδιάζει να δημιουργήσει κατάστημα στη «γειτονιά» τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης αυτής εταιρείας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Tesla θα ολοκληρώσει το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της, με ένα υπερ-εργοστάσιο στην περιοχή του Βερολίνου.

Σε μια τελετή απονομής βραβείων, στρωμένη με κόκκινα χαλιά, στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής της BMW AG, της Volkswagen AG και της Audi AG, Ο Μασκ είπε ότι η εταιρεία του θα δημιουργήσει επίσης ένα κέντρο μηχανολογίας και σχεδιασμού κοντά στο νέο αεροδρόμιο της πόλης.

«Μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο κατασκευάζονται προφανώς στη Γερμανία», ανέφερε ο Μασκ, παραλαμβάνοντας το βραβείο για το Model 3, το οποίο ξεπέρασε τα αντίστοιχα σεντάν μοντέλα της BMW και της Audi ως το καλύτερο όχημα μεσαίου μεγέθους της χρονιάς. Είπε ακόμα ότι η χώρα «δεν είναι πίσω» στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πάντως, τα νέα δεν αιφνιδίασαν πολύ. Ο Μασκ είχε αναφέρει παλαιότερα ότι η Tesla θα ανακοινώσει τη θέση στην οποία θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός εργοστασίου στην Ευρώπη (το περίφημο Gigafactory 4) πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους και ότι η Γερμανία ήταν πρώτη επιλογή στις σχετικές συζητήσεις.

Ωστόσο, ενίσχυσε τη φήμη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας για την κλίση του προς τη δραματουργία. Μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των κερδών της εταιρείας, που ήταν μεγαλύτερα των αναμενομένων κι οδήγησαν τη μετοχή της Tesla σε ράλι κερδών ο Μασκ έριξε το γάντι μπροστά σε κορυφαία στελέχη ανταγωνιστριών εταιρειών που δεν εκλαμβάνουν πλέον την εταιρεία του ως αυτοκινητοβιομηχανία που απευθύνεται σε ειδικό κοινό.

«Ο Έλον Μασκ έχει την ικανότητα να ταράζει τα νερά», δήλωσε ο Τζον Μπόιντ, επικεφαλής μιας εταιρίας που εδρεύει στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσεϊ κι ασχολείται με την επιλογή χώρων κατασκευής βιομηχανικών μονάδων. «Η Γερμανία όχι μόνο έχει να επιδείξει κορυφαίες δεξιότητες κατασκευής και θετική δυναμική της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά υπάρχει μια συσσωρευμένη αξία για την Tesla που οικοδομεί σταδιακά μια σημαντική παρουσία στη Γερμανία – ένα κράτος συνώνυμο με την κατασκευή αυτοκινήτων ποιότητας και υψηλών απαιτήσεων».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By