Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ο Ερντογάν επιμένει: Έδειξε ξανά βίντεο του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόβαλε, για μία ακόμη φορά, σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο Εσκισεχίρ, πλάνα από το βίντεο του μακελειού σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία, παρά τις σφοδρές επικρίσεις που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του για την πολιτική εκμετάλλευση της πολύνεκρης επίθεσης.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εσκισεχίρ (βορειοδυτικά) ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου στην Τουρκία, ο Ερντογάν πρόβαλε σε μια γιγαντοοθόνη αποσπάσματα του βίντεο που τράβηξε ο δράστης, ενώ έσπερνε τον θάνατο, σκοτώνοντας 50 ανθρώπους στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Στα αποσπάσματα αυτά, τα οποία έχει ήδη δείξει ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια προεκλογικών συγκεντρώσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο, διακρίνεται ο ένοπλος να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον πιστών στην είσοδο ενός τεμένους, κατόπιν να ανοίγει πυρ στο εσωτερικό του χώρου λατρείας.

Επιπλέον, πρόβαλε αποσπάσματα του «μανιφέστου» που δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ο δράστης, προτού καταφερθεί εναντίον του βασικού πολιτικού αντιπάλου του, του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο συνέκρινε με έναν Αυστραλό γερουσιαστή, που συνέδεσε το μακελειό με τη μετανάστευση.

Την ώρα που οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να περιορίσουν τη διάδοση του βίντεο, τα αποσπάσματα μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τα ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορηθεί για την πολιτική εκμετάλλευση της επίθεσης από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, υπήκοος της οποίας είναι ο δράστης του μακελειού στο Κράιστσερτς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By