Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Ο Ερντογάν τα έβαλε και με τον Μoody’s: «Υποβαθμίζετε εμάς και όχι την Ελλάδα που βουλιάζει»

Mε τον οίκο Μoody’s τα έβαλε ο Ερντογάν αλλά του «έφταιξε» και η Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στην υποβάθμιση της οικονομίας της χώρας του από τον διεθνή οίκο πιστοληπτικής ικανότητας, Moody’s έστρεψε τα πυρά του εναντίον της χώρας μας.

«Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβήτησε τα κριτήρια της Moody’s που υποβάθμισε την τουρκική οικονομία κατά μια βαθμίδα, από το Ba1 στο Ba2.

Ας σημειωθεί πως ο Οίκος πιστοληπτικής ικανότητας υποβάθμισε περαιτέρω την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας, επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση των οικονομικών και πολιτικών θεσμών της, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο από το διευρυμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Επιπροσθέτως, όπως σημειώνει το Bloomberg, είναι μεγάλος ο κίνδυνος εξωτερικών και γεωπολιτικών κρίσεων.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος διερωτήθηκε με ποιο κριτήριο η Moody’s αναβάθμισε πρόσφατα την ελληνική οικονομία.

«Η έκθεση της Moody’s γράφτηκε στο σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν»

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εφημερίδες που ελέγχονται από τον ίδιο αφού δημοσίευσαν άρθρα με τίτλο: «Η έκθεση της Moody’s γράφτηκε στο σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν».

Ακόμη, Τούρκος αρθρογράφος έγραψε ότι είναι γνωστή η αγάπη του διεθνούς οίκου αξιολόγησης για τον εχθρό του Ερντογάν, ενώ πρόσθεσε ότι η προκατάληψη εναντίον του Ερντογάν στη Δύση είναι εξαιρετικά μεγάλη, σε σημείο που επιστρατεύονται ακόμη και διεθνείς οίκοι αξιολόγησης προκειμένου να τον πλήξουν.

Πηγή: Ο Ερντογάν τα έβαλε και με τον Μoody’s: «Υποβαθμίζετε εμάς και όχι την Ελλάδα που βουλιάζει» | iefimerida.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By