Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Ο φιλάνθρωπος Bill Gates δώρισε μετοχές της Microsoft αξίας 1,5 δισ. δολαρίων

Ο Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, δώρισε το Νοέμβριο 1.5 δισ. δολάρια των μετοχών της Microsoft στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει δημιουργήσει προκειμένου να ενισχύσει το αρχικό του κεφάλαιο, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός του Amy Enright.

bill gatesΟ δισεκατομμυριούχος Bill Gates, δώρισε 31 εκατομμύρια μετοχές της Microsoft, σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε στις 30 Ιανουαρίου, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η μεταφορά αυτή μείωσε το ποσοστό του στην εταιρεία κατά 3%.

Επιπλέον, η Gavi, η παγκόσμια Συμμαχία για τους εμβολιασμούς και την ανοσοποίηση ανακοίνωσε στις 27 Ιανουαρίου ότι έλαβε 7.5 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των 1.55 δισ. από το ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Ο Bill Gates έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας, του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας, καθώς και την βελτίωση των συστημάτων υγείας στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Επίσης, δώρισε 50 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική το Σεπτέμβριο.

Το ίδρυμα είχε 42.3 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και είχαν διανεμηθεί 31.6 δισ. δολάρια σε επιδοτήσεις μέχρι το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By