Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Ο Φίλης πληρώνει τα «μπάχαλα» στο ΑΠΘ, αλλά δεν δίνει φράγκο για την Εθνική Ομάδα και την Μαθηματική Ολυμπιάδα

Χαμός από τις προκλητικές επιλογές του Νίκου Φίλη που διαθέτει κονδύλια για την κάλυψη των αντιεξουσιαστών και όχι πολύ μικρότερα ποσά, για διάκριση της εθνικής ομάδας στην Μαθηματική Ολυμπιάδαnikos-filis

Σάλος έχει προκληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την επιλογή του Νίκου Φίλη να ψάξει και να βρει διαθέσιμα χρήματα, προκειμένου να πληρώσει από το Υπουργείο Παιδείας,  μέρος από τις ζημιές που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες τα μέλη της αναρχικής ομάδας «No border camp» οι οποίοι κατασκήνωσαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και προέβησαν σε βανδαλισμούς.

ρεπορτάζ Παναγιώτης Φωτεινός

Τα μέλη της συγκεκριμένης κίνησης αντιεξουσιαστών θυμίζουμε πως κατασκήνωσαν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, εμπόδισαν την λειτουργία του και εκμεταλλευόμενοι το άσυλο που τους προσφέρει,  το  χρησιμοποιήσαν ως ορμητήριο, σε μία σειρά επιθέσεων σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ, στο δημαρχείο  κ.α.

Η ηγεσία λοιπόν του υπουργείου Παιδείας, όχι μόνο δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις των πρυτανικών αρχών που καλούσαν απεγνωσμένα για κάποια παρέμβαση όλο τον Ιούλιο, αλλά βρήκε και θα δώσει το ποσό των 40.000 ευρώ για να καλύψει τους βανδαλισμούς που έκαναν με την ανοχή της οι αντιεξουσιαστές. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που το ίδιο το Υπουργείο αρνήθηκε να πληρώσει τα έξοδα για την αποστολή της Ελληνικής Εθνικής ομάδας στην Μαθηματική Ολυμπιάδα που έγινε στην Ταϊλάνδη.

Το ύψος για την αποστολή της εθνικής ομάδας στην μαθηματική Ολυμπιάδα ανέρχεται μόλις στα 9.000 ευρώ.

Δηλαδή ο κ. Φίλης, όταν θέλει, μπορεί και βρίσκει 40.000 ευρώ, για να καλύψει τα καλοκαιρινά μπάχαλα των αντιεξουσιαστών, όμως αρνείται να ψάξει και να βρει 9.000 ευρώ για να χορηγήσει στην Ελληνική Εθνική ομάδα, προκειμένου να μεταβεί στην Μαθηματική Ολυμπιάδα, να μας εκπροσωπήσει και να διακριθεί.

Πιο συγκεκριμένα είναι επιλογή του σημερινού υπουργείου Παιδείας να καλύπτει τους καταληψίες και να «κυνηγάει» όλους όσους είναι ικανοί να διακριθούν.

Τέλος, σημειώνουμε πως το κονδύλι των 9.000 ευρώ που αρνήθηκε να  δώσει το Υπουργείο Παιδείας, καλύφθηκε τελικά από το ίδρυμα Ωνάση και οι μαθητές γύρισαν πίσω από την μακρινή Ταϊλάνδη που γίνονταν η Μαθηματική Ολυμπιάδα, με δυο χάλκινα μετάλλια και τρεις εύφημες μνείες στις αποσκευές τους.