Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός βέβαιος για την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα

Υπογράμμισε ότι η υφιστάμενη συμφωνία πρέπει να διατηρηθεί

ellada-europi

Βέβαιος ότι οι συζητήσεις για την Ελλάδα θα καταλήξουν σε συμφωνία δήλωσε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, αλλά τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Σύμφωνα με το MNI, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Στουμπ ανέφερε ότι κατανοεί τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά υπογράμμισε ότι η υφιστάμενη συμφωνία πρέπει να διατηρηθεί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών. «Καταλαβαίνω τον πόνο, αλλά έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας σε όλη την διαδικασία και περιμένουμε από την Ελλάδα να κρατήσει τις δεσμεύσεις της», δήλωσε.

Επιπλέον, ο Στουμπ ανέφερε ότι «μου δόθηκε και μας δόθηκε η υπόσχεση ότι για το δάνειο του 1 δισ. ευρώ θα διατηρηθούν κάποιες συμφωνίες, όπως σε κάθε άλλη διεθνή συμφωνία ή σύμβαση» και πρόσθεσε ότι η Φινλανδία παρείχε δάνειο ύψους 1 δισ. στην Ελλάδα και σημείωσε ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός της χώρας ανέρχεται στα 53 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, ο Αλεξάντερ Στουμπ, σε συνέντευξή του που μαγνητοσκοπήθηκε πριν το Eurogroup και δημοσιεύεται σήμερα, προειδοποίησε την Ελλάδα ότι οι κίνδυνοι είναι ορατοί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μια λύση για την Ελλάδα είναι να συνεχίσει το υπάρχον πρόγραμμα και να της δοθεί παράταση σε αυτό από την Ευρώπη, ενώ η άλλη στην οποία ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος αντιτίθεται σε μια «dirty exit», κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει από μόνη της να βρει τον δρόμο για να επιστρέψει στις αγορές.

Τέλος εκτίμησε ότι «όλα ξεκίνησαν το 2003 όταν επετράπη σε Γερμανία και Γαλλία να σπάσουν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Αργότερα πρέπει να θυμηθούμε ότι η Ελλάδα μόνη της ανακάτεψε τα στατιστικά της στοιχεία».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By