Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Ο Γιάννης Βαρουφάκης «έλυσε» το μυστήριο των «1101»

Πρόκειται για μία προσπάθεια που θα έχει ως μοναδικό στόχο την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

varoufakisooo

Το πέπλο του μυστηρίου… τράβηξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, τρεις εβδομάδες μετά το περίφημο τρέιλερ των «1101» μάθαμε περί τίνος πρόκειται.

Τι είναι αυτοί οι «1101»; Πρόκειται για έναν νέο πολιτικό φορέα; Όχι. Είναι εκπομπή; Μπα… Ούτε με ραδιόφωνο έχει να κάνει. Το επτασφράγιστο μυστικό αποκαλύφθηκε από τον δημοσιογράφο της ιστοσελίδας pressproject.gr, Κώστα Εφήμερο. Πρόκειται για ένα «κίνημα για να αλλάξει η ενημέρωση, για να αλλάξει η Δημοκρατία».

Ο Κώστας Εφήμερος μαζί με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τους ηθοποιούς Κλέων Γρηγοριάδη και Γεράσιμο Γεννατά, εστίασαν στα «κακώς κείμενα» της δημοσιογραφίας, εκφράζοντας την ελπίδα πως ο κόσμος θα στηρίξει μία προσπάθεια που θα έχει ως μοναδικό στόχο την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

Οι ίδιοι, άλλωστε, μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες, είναι οι χρηματοδότες αυτής προσπάθειας.

«Οι 1101 δεν είναι κόμμα. Είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό. Είναι ένα κίνημα στο χώρο της ενημέρωσης. Στο χώρο που ταλαιπωρείται τόσο βάναυσα, εδώ και τόσο καιρό, από τα μέσα της διαπλοκής. Τα μέσα που υπονομεύουν την πορεία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, την ποιότητα του διαλόγου. Τα μέσα τα οποία είναι η έκφραση της πτώχευσης του ελληνικού πολιτικού συστήματος», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και μίλησε για ένα μέσο που θα ανήκει σε αυτούς που ενημερώνονται από αυτό. Πώς; Με 5 ευρώ τον μήνα, όπως μας είπαν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By