Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Ο Γκαλμπρέιθ έβαλε «πλεύση» για νομισματοκοπείο

Ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ προστίθεται στο μακρύ κατάλογο με τα λάθη του Αλέξη Τσίπρα

Παναγιώτης Φωτεινός
Γράφει ο Παναγιώτης Φωτεινός

Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα και ο Αλέξης Τσίπρας κάνει τον Κινέζο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταθέτει ιδρυτική διακήρυξη για την πλεύση Ελευθερίας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καλεί σε παλλαϊκό ξεσηκωμό και δεν μπορεί γεμίσει ούτε ταξί.

Επίσης, ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα και ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ αποκαλύπτει πως εκείνη τη σκοτεινή περίοδο της περήφανης διαπραγμάτευσης, τελικά υπήρχε σχέδιο Β, το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε την κήρυξη της Ελλάδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την άμεση εθνικοποιηση της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επαναπροσδιορισμο των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας εκείνες τις ημέρες του «νομισματοκοπείου».

Όλα αυτά τα επικίνδυνα  έρχονται να προστεθούν, σε όλα όσα είπε ο τότε τσάρος της οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης, στην εκπομπή ΙΣΤΟΡΙΕΣ του ΣΚΑΪ.

Όλα αυτά είναι αρκετά σημαντικά για τον ελληνικό λαό που διχάστηκε, διαιρέθηκε, ψήφισε και εξαπατήθηκε εκείνες τις ημέρες από το καλπονοθευτικό και ερωτηματολογικά κατευθυνόμενο ΌΧΙ.Ένα όχι που έγινε σήμερα ΝΑΙ σε όλα.

Όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν είτε από την παρούσα κυβέρνηση, είτε από την επόμενη, καθώς τα σχέδια για κατάλυση της δημοκρατίας και έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. πληθαίνουν και οι αναρτήσεις πλέον έχουν και υπογραφές.

Υπογραφές που φέρουν τα ονόματα των επιλογών του πρωθυπουργού. Επιλογών που έφεραν τη χώρα αντιμέτωπη ξανά με την ύφεση, με τα λουκέτα στην αγορά, που αύξησαν το country risk, που έκλεισαν τις τράπεζες και φόρτωσαν ένα ακόμη μνημόνιο στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Κι αυτό είναι πραγματικότητα και όχι αυταπάτες.

(Visited 1 times, 1 visits today)