Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γκάμπριελ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τερματισμού κυρώσεων προς Ρωσία

«Ο καθένας είναι τόσο έξυπνος ώστε να γνωρίζει ότι δεν μπορείς από τη μια πλευρά να διατηρείς μόνιμα κυρώσεις και από την άλλη πλευρά να ζητάς να συνεργαστείς»

SPD Präsidiumssitzung

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τερματισμού των κυρώσεων κατά της Ρωσίας άφησε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο πλαίσιο του σημαντικού ρόλου της Μόσχας στο θέμα της Συρίας.

«Ο καθένας είναι τόσο έξυπνος ώστε να γνωρίζει ότι δεν μπορείς από τη μια πλευρά να διατηρείς μόνιμα κυρώσεις και από την άλλη πλευρά να ζητάς να συνεργαστείς», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι «μια διαφορετική και καλύτερη σχέση» ξεκινάει με έναν δεύτερο αγωγό αερίου και τελειώνει με την άρση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος επισήμανε ακόμη ότι «η διαμάχη για την Ουκρανία δεν μπορεί να επιβαρύνει την σχέση της Γερμανίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ με την Ρωσία τόσο ώστε η Ρωσία να χάνεται ως εταίρος στη Συρία» και προειδοποίησε ότι αν η Ρωσία ενισχύσει την στρατιωτική δράση της στην Συρία, η διένεξη θα μεγαλώσει και ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τη χώρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By