Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Jay-Z πούλησε το 50% της… σαμπάνιας του στη Louis Vuitton

Jay-Z και ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVHM (όπου ανήκει και η Louis Vuitton) μπαίνουν… χέρι χέρι σε μια νέα εποχή συνεργασίας.

Ο Jay-Z, o Αμερικανός ράπερ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων πώλησε το 50% της μάρκας σαμπάνιας, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, Armand de Brignac, επίσης γνωστή ως Ace of Spades, στον γαλλικό όμιλο LVHM (σ.σ. Louis Vuitton Moët Hennessy).

Αν και οι οικονομικοί όροι της νέας εταιρικής συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί, σε δημοσίευμα των New York Times αναφέρεται ότι το 2018, το 50% της Armand de Brignac αποτιμήθηκε στα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τους NYT, η συνεργασία μεταξύ του μεγιστάνα της hip-hop και του ομίλου πολυτελών brand συνέβη «πολύ φυσικά» και τα δύο μέρη είναι πρόθυμα να δουν πώς μπορούν να αυξήσουν τη φήμη της σαμπάνιας.

Η επιχειρηματική τους συμφωνία έρχεται επίσης σε μια δύσκολη στιγμή για τη βιομηχανία σαμπάνιας, καθώς οι πωλήσεις του ποτού μειώθηκαν κατά 1/5 λόγω του περιορισμού των εκδηλώσεων, των εορτασμών και της κατάρρευσης του κλάδου της εστίασης εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By